Zeci de mii de italieni au manifestat la Roma împotriva reformei muncii

Zeci de mii de italieni au manifestat la Roma împotriva reformei muncii
Foto: cronicaeuropeana.ro

Zeci de mii de persoane au manifestat sâmbătă la Roma, faţă de reforma legilor care reglementează piaţa muncii, informează AFP.

Premierul Matteo Renzi propune încurajarea companiilor să angajeze facilitând concedierile şi reducând drepturile şi protecţia salariaţilor în primii ani de muncă.

Manifestanţii, în principal studenţi, cer reducerea şomajului în rândul tinerilor şi o mai bună protecţie pentru primele locuri de muncă.

Şomajul tinerilor este în prezent de 44 la sută, iar majoritatea primelor locuri de muncă sunt temporare şi fără avantaje.

Partidul de stânga al lui Renzi, Partidul Democrat, este divizat în privinţa măsurilor propuse, în special în ceea ce priveşte reformularea articolului 18 din Codul Muncii, care protejează faţă de concedierile abuzive.

Tags:
Ultima oră
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Cine seamănă vânt culege furtună. PNL a promis românilor patru ani de pace și stabilitate politică, dar niște decizii unilaterale au dus la o criză politică, care afectează grav România (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de înțelegere cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul
16:16 - Florin Cîțu, declarații contradictorii despre valul 4: „S-ar putea să fie ceva, dar nimic din ceea ce a fost până acum”
16:14 - Valeriu Gheorghiță: Sunt 2.468 de unități de învățământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile (VIDEO)