Zelenski: Ucraina „nu are nevoie” de soldați străini/ Președintele Ucrainei anunță că țara poate face fața agresiunii ruse prin propriile forțe militare (VIDEO)

Zelenski: Ucraina „nu are nevoie” de soldați străini/ Președintele Ucrainei anunță că țara poate face fața agresiunii ruse prin propriile forțe militare (VIDEO)
Zelenski: Ucraina „nu are nevoie” de soldați străini/ Președintele Ucrainei anunță că țara poate face fața agresiunii ruse prin propriile forțe militare (sursa foto: Hepta: Sputnik / Stringer)

Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a anunțat că Ucraina „nu are nevoie” de soldați străini aliați pe teritoriul său pentru a face față Rusiei, informează AFP.

În cadrul unui interviu, Zelenski a declarat că Ucraina nu are „nevoie de militari sub un drapel străin”.

„Nu avem nevoie de militari sub un drapel străin pe teritoriul nostru. Nu cerem acest lucru, altfel lumea întreagă ar fi destabilizată”, a afirmat Zelenski.

„Nu vrem să dăm un motiv în plus Rusiei să spună că avem aici baze (străine) împotriva cărora ei ar trebui să se `apere`”, a explicat el.

„Însă dorim tot restul (n.r. ajutorului Occidentului)”, a adăugat șeful statului ucrainean, cu referire la ajutorul militar şi financiar primit de Ucraina din partea aliaţilor săi occidentali.

Joe Biden: E un risc foarte mare ca Rusia să atace Ucraina în câteva zile

Președintele american, Joe Biden, a susținut că e „foarte ridicat” riscul ca, în următoarele „câteva zile”, Rusia să atace Ucraina.

Declarațiile vin în contextul în care Rusia l-a expulzat pe ambasadorul adjunct al Statelor Unite la Moscova, Bart Gorman.

„Decizia Rusiei nu a fost provocată de noi și considerăm că e încă un pas spre escaladarea situației. Luăm în calcul un răspuns”, a susținut un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a SUA.

Mircea Geoană: Agenți secreți ai Rusiei s-au inflitrat deja în Ucraina

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, avertizează asupra faptului că mai mulți agenți FSB s-au inflitrat deja în Rusia cu scopul de a destabiliza țara.

„Situația de pe teren nu este încurajatoare, vedem această mobilizare, vedem și riscul de a activa și alte instrumente, la limita intervenției militare, o masivă campanie de dezinformare și intoxicare la nivelul populației Ucrainei, atacuri cibernetice, acțiuni provocatoare, ca cele pe care le-am menționat la linia de frontieră, un număr semnificativ de agenți secreți ai FSB sunt infiltrați în Ucraina, încercând să provoace, foarte probabil, destabilizare și să creeze elemente suplimentare la adresa securității Ucrainei.”

„Deci, de la atacuri hibride, la atacuri sub drapel fals, de la atacuri împotriva sistemului și regimului democratic de la Kiev, până la intervenție militară, tot spectrul de opțiuni pe care Federația Rusă le are, nu poate fi exclus și suntem, în continuare, foarte vigilenți, inclusiv întărind flancul estic al NATO”, a spus numărul doi în NATO pentru Digi 24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit