Amendă uriasă pentru Apple: Compania nu mai are voie să vândă telefoane iPhone fără încărcător, în Brazilia

Amendă uriasă pentru Apple: Compania nu mai are voie să vândă telefoane iPhone fără încărcător, în Brazilia
Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA

Ministerul Justiţiei din Brazilia a ordonat marți grupului american Apple Inc să oprească toate vânzările de telefoane care nu includ încărcător şi a anunţat o amendă pentru exact această practică, potrivit Reuters.

Suma uriașă cu care a fost amendată Apple în Brazilia

Apple a fost amendată cu aproximativ 2,38 milioane de dolari în Brazilia, şi a ordonat anularea vânzărilor de telefoane de tip iPhone 12 şi a modelelor mai noi, pe lângă suspendarea vânzărilor de orice model de telefon iPhone care nu vine la pachet cu un încărcător.

În ordinul publicat în Monitorul Oficial, guvernul brazilian a acuzat Apple de „discriminare deliberată a consumatorilor” şi i-a cerut să anuleze toate vânzările de telefoane care nu sunt însoţite de încărcătoare, potrivit News.

Cu toate acestea, autorităţile braziliene au respins argumentul celor de la Apple, potrivit cărora vânzarea telefoanelor iPhone fără încărcător inclus are drept obiectiv reducerea emisiilor de carbon, apreciind că nu există dovezi cu privire la protejarea mediului ca urmare a vânzării unui smartphone fără un încărcător.

Ordinul autorităţilor braziliene vine cu o zi înainte ca Apple să dezvăluie o nouă versiune de telefoane iPhone, precum şi alte dispozitive.

Apple va prezenta miercuri seria iPhone 14

Evenimentul va fi difuzat live începând cu ora 20:00 (ora României) și poate fi urmărit direct de pe canalul de YouTube Apple, sau din pagina dedicată Apple Events pe toate dispozitivele Apple.

Seria de telefoane va include modelul de bază iPhone 14 cu ecran de 6.1 inch și varianta iPhone 14 Max cu ecran de 6.7 inch, acestea fiind echipate cu o cameră duală în spate. Urmează iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max de la care așteptăm funcționalitate Always on Display, decupaje duale în ecran, camere foto actualizate și un procesor de nouă generație, potrivit mobilissimo.ro.

De asemenea, se vorbește și despre o încărcare mai rapidă și despre o creștere a bateriilor de la interior. iOS 16 va fi la posturi cu noul lockscreen personalizabil și extra artificii pentru îmbunătățirea experienței de utilizare. Legat de ceasuri, cel mai interesant va fi Watch Pro, cel mai rezistent smartwatch Apple de până acum, cu autonomie generoasă și preț de aproape 1000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe