Apple, acord de 500 de milioane de dolari pentru încheierea procesului smartphone-urilor lente. Ce despăgubiri primesc posesorii de iPhone 6 şi iPhone 7

Apple, acord de 500 de milioane de dolari pentru încheierea procesului smartphone-urilor lente. Ce despăgubiri primesc posesorii de iPhone 6 şi iPhone 7
Foto: pixabay.com

Gigantul american Apple a fost de acord să plătească 500 de milioane de dolari într-un proces din Statele Unite, compania fiind acuzată că a încetinit în mod intenționat unele modele de smartphone-uri, pentru a determina proprietarii să cumpere telefoane noi.

Înțelegerea între cele nouă părți implicate în proces a fost semnată în urmă cu câteva zile, dar are nevoie și de aprobarea judecătorilor.

Înţelegerea în valoare de cel mult 500 milioane de dolari prevede despăgubiri pentru clienţii americani care au cumpărat iPhone 6 şi iPhone 7, informează news.ro.

Negociată pe parcursul mai multor luni, înţelegerea va duce la încetarea unui proces comun sub care s-au unit mai multe procese individuale iniţiate în perioada 2017-2018.

Fiecare posesor actual sau fost de iPhone 6 sau iPhone 7 din SUA va primi, în mod normal, 25 de dolari.

Anumiţi utilizatori constituiţi parte în proces vor primi 1.500 de dolari, respectiv 3.500 de dolari, iar 90 de milioane vor ajunge la avocaţi.

Înţelegerea prevede o sumă minimă pe care Apple o va plăti în total şi una maximă. Astfel, Apple va plăti cel puţin 310 milioane de dolari şi cel mult 500 de milioane de dolari.

În funcţie de numărul persoanelor care vor solicita despăgubiri pe baza acestei hotărâri, suma care revine fiecărui posesor de iPhone ar putea fi mai mică decât valoarea de 25 de dolari.

Tags: