Elon Musk analizează o ofertă de achiziţie pentru a cumpăra o parte sau chiar toate acţiunile Twitter

Elon Musk analizează o ofertă de achiziţie pentru a cumpăra o parte sau chiar toate acţiunile Twitter
Elon Musk a pierdut 10 miliarde de dolari într-o singură zi din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Britta Pedersen

Miliardarul Elon Musk ia în calcul să lanseze o ofertă publică pentru Twitter și deja a obţinut angajamente de finanţare de 46,7 miliarde de dolari, arată un document depus la autorităţile de reglementare a pieţei financiare mobiliare, citat de CNBC.

Musk vrea să cumpere o parte sau toate acțiunile Twitter

În document, Musk a susținut că analizează o ofertă pentru a cumpăra o parte sau toate acţiunile Twitter direct de la acţionarii săi, în condițiile în care nu a primit vreun răspuns din partea consiliului de administraţie al companiei.

Din cele 46,5 miliarde de dolari, Musk şi-a asigurat circa 25,5 miliarde de dolari sub formă de finanţare prin datorii prin intermediul Morgan Stanley Senior Funding şi alte firme.

De asemenea, el a angajat 21 de miliarde de dolari în finanţare prin capitaluri proprii.

Celelalte firme participante sunt Bank of America, Barclays, MUFG, Societe Generale, Mizuho Bank şi BNP Paribas.

Musk nu a stabilit încă dacă va face o ofertă publică pentru Twitter sau va urma alți pași.

Reacția Twitter la planurile lui Musk

„Consiliul se angajează să facă o evaluare atentă, aprofundată şi deliberată pentru a determina cursul de acţiune pe care-l consideră în interesul companiei şi al tuturor acţionarilor Twitter”, a transmis un purtătorul de cuvânt Twitter, într-un comunicat.

Săptămâna trecută, Musk s-a oferit să cumpere Twitter pentru 54,20 de dolari pe acţiune, sau aproximativ 43 de miliarde de dolari.

Ulterior, Twitter a adoptat un plan pentru drepturile acţionarilor pe durată limitată, așa-numita ”pilulă otrăvitoare”, într-un efort de a evita o potenţială preluare ostilă.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a adunat o participaţie de peste 9% în companie.

Twitter i-a făcut o ofertă să se alăture consiliului de administraţie, cu condiţia să nu cumpere mai mult de 14,9% din firmă. În replică, el a venit cu o ofertă de a cumpăra Twitter şi de a o retrage de pe bursă.

Urmăriți B1TV.ro și pe