Facebook a lansat "hărțile dezastrelor" pentru a ajuta organizațiile să acționeze mai repede

Facebook a lansat "hărțile dezastrelor" pentru a ajuta organizațiile să acționeze mai repede

Facebook a vrut să vină în ajutorul organizațiilor umanitare și a lansat miercuri niște hărți ale dezastrelor. Hărțile vor arăta mișcările și vor localiza persoanele înainte și după producerea unui dezastru pentru a-i ajuta pe cei care vor să livreze medicamente, apă sau alimente.

"Atunci cand este vorba despre inundatii, un cutremur, un incendiu sau alt dezastru natural, organizatiile umanitare au nevoie de informatii exacte cu privire la locul in care se afla oamenii, pentru a putea salva vieti", a spus Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, potrivit Hotnews.

"Atunci cand canalele de comunicare traditionale, precum liniile telefonice, nu functioneaza, poate dura mult gasirea persoanelor care au nevoie de ajutor", a adăugat acesta.

CEO-ul Facebook a spus că aceste hărți vor fi de ajutor construirii unor comunități sigure și vor continua și cu alte inițiative de acest fel.

Hărțile vor fi dfe trei tipuri: pentru densitatea locației- vor afișa locația oamenilor înainte și după dezastre, pentru mișcare- vor arăta distanța dintre orașe pe o perioadă de câteva ore, pentru verificarea siguranței- vor anunța familia utilizatorilor dacă aceștia sunt în siguranță.

Tags: