O firmă a lui Sebastian Ghiţă contestă licitaţia STS pentru modernizarea sistemului 112

O firmă a lui Sebastian Ghiţă contestă licitaţia STS pentru modernizarea sistemului 112
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Controversata licitanţie desfăşurată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru modernizarea sistemului care gestionează numărul unic de urgenţă 112 a fost contestată de un nou grup de firme.

După ce un consorțiu condus de Omnilogic s-a plâns fără succes la CNSC și la DNA, a venit rândul consorțiului condus de Telekom (care este susținută și de fosta Teamnet fondată de Sebastian Ghiță) să conteste decizia STS de atribuire a acestui contract. Miza – peste 184,7 milioane de lei, arată Hotnews.

Contestația a fost depusă de un consorțiu de firme, condus de Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote), care la această licitație are ca terți susținători firmele:

– Mediatel Data, World Profesional Services – fosta Teamnet fondată de fostul deputat PSD Sebastian Ghiță, Industrial Computer Group, Trencadis Corp (controlată de Radu Negulescu, care i-a făcut campania online la prezidențiale lui Klaus Iohannis, și de Carlo Burci, fiul omului de afaceri Cristian Burci),

și ca subcontractanți pe: Nova Tech Integrated Solutions (firmă controlată de Andrei Cruceru, un fost manager pentru vânzări către sectorul public la Asesoft International, compania fondată de Sebastian Ghiță), Industrial Computer Group și All Business Management).

Consorțiul condus de Telekom cere anularea rezultatului procedurii de atribuire din data de 1 iulie 2019, prin care comisia de evaluare din STS a declarat admisibilă și câștigătoare oferta depusă de un alt consorțiu, condus de Orange România.