Google reduce debitul în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului

Google reduce debitul în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului
Sursă foto: Hepta.ro

După anunțul făcut de Netflix, Google a anunţat vineri o reducere a debitului pe YouTube,pentru a evita o blocare a Internetului, în contextul în care milioanede oameni lucrează de acasă, iar elevii participă la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma unei discuţii între CEO-ul Google, CEO-ulYouTube şi comisarul europeanThierry Breton, ne-am angajat să mutăm temporar tot traficul în UE în definiţia standard, implicită”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt alGoogle, potrivit News.ro.

Oamenii vin peYouTube pentru a găsi ştiri care fac autoritate, conţinuturi în domeniul educaţiei şi pentru a stabili legături în vremuri incerte. În pofida faptului că nu am înregistrat vreun vârf de utilizare, am implementat măsuri privind ajustarea automată a sistemului nostru în vederea unei utilizări mai reduse a capacităţii reţelei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Amintim că vineri dimineațăYoutubea anunțat că renunțăla High Definition în Europa, oferindcalitate standard la conţinutul video. (Detalii AICI)

De asemenea, Neflixa anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet.(Detalii AICI)

Tags: