Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute, lansat în Spania (VIDEO)

Smartphone-ul care se încarcă în doar 9 minute, lansat în Spania (VIDEO)
Foto: captura video.

Realme, producătorul chinez de smartphone-uri, a lansat un nou dispozitiv numit GT3, cu scopul de a se diferenția într-un piață variată de telefoane de nivel mediu.

Premiera în lumea smartphone-urilor

Potrivit CNBC, Realme susține că acest smartphone poate fi încărcat complet într-un timp record de 9 minute și 30 de secunde. Lansarea a avut loc la Mobile World Congress din Barcelona, cel mai mare târg de telefoane mobile din lume.

Realme își propune să-și extindă afacerile în afara Chinei și se alătură unui val de furnizori chinezi care își doresc să-și extindă prezența pe piețele străine.

Preţurile componentelor cresc

Cu un preț de pornire de 649 de dolari, GT3 se încadrează într-un segment extrem de competitiv, unde Realme va concura cu rivalii chinezi precum Xiaomi și Oppo, care oferă dispozitive cu specificații ridicate la prețuri reduse.

”Realme urmăreşte segmentul de marjă scăzută al pieţei, oferind produse la preţuri extrem de competitive, destinate celor care caută valoare. Cu toate acestea, aceasta este o parte extrem de dificilă a pieţei în care să joci.

Marjele scăzute cu o singură cifră se pot evapora dacă dolarul se mişcă rapid, preţurile componentelor cresc sau costurile de transport se ridică – toţi factorii contrari la care Realme a trebuit să facă faţă”, a declarat Ben Wood, şeful de cercetare la CCS Insight, pentru CNBC, citat de ziare.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe