Vremea se schimbă radical. Ce prognozează meteorologii pentru zilele următoare

Vremea se schimbă radical. Ce prognozează meteorologii pentru zilele următoare
Meteorologii anunță temperaturi scăzute și averse însoțite de descărcări electrice Foto: Pixabay

Temperturile continuă să crească, dar asta nu înseamnă că scăpăm de vijelii. Se vor înregistra maxime de 32 de grade Celsius și minime de 0 grade, începând de miercuri, informează Adevărul.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de luni, 16 mai, se vor înregistra temperaturi mai crescute. Vremea va fi călduroasă pe arii restrânse în Sud și Vest. Valorile maxime înregistrate vor fi cuprinse între 22 – 31 de grade Celsius, iar cele minime – între 4 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei și 18 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, însă după amiază și noaptea, pe arii restrânse, înnorat. În sud-estul regiunii și la munte se așteaptă averse cu intensificări ale vântului și descărcări electrice.

La București cerul va fi variabil și vântul va sufla slab până la moderat, termperatura maximă de 29-30 de grade Celsius, iar minimă de 14-15 grade și 12 grade Celsius în zona preorășenească.

De când se așteaptă scăderea temperaturilor

Din ziua de marți, 17 mai, vremea devine instabilă, caracterizată prin averse cu un caracter torențial, vijelii, grindină și intensificări ale vântului. Fenomenele se vor manifesta pe arii restrânse spre seară și noaptea. Valorile termice înregistrate în zonele de vest, est, nord, centru și munte vor fi mai scăzute. Alte teritorii vor beneficia de vreme călduroasă, temperaturi maxime între 22-32 de grade Celsius și minime între 9-17 grade Celsius.

În București, seara și noaptea se vor accentua înnorări cu valori maxime ale temperaturii de 32 de grade Celsius, iar minimă de 14-16 grade.

Schimbare radicală de miercuri

ANM anunță că valorile termice vor scădea considerabil. Astfel, maximele se vor încadra între 14-23 de grade și minimele între 0 -10 grade Celsius. Vor fi averse, cu probabilitate crescută în zonele montane și sudul țării, izolat – descărcări electrice și grindină.

La munte precipitațiile vor cădea inclusiv sub formă de lapoviță și ninsoare. Întensificări ale vântului se vor înregistra aproximativ pe întreg teritoriul țării, zona montană și crestele Carpaților Meridionali.

Temperaturi mai scăzute se așteaptă și în București, cer înnorat ziua și averse cu descărcări electrice. Vântul va bate moderat, cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 18 grade Celsiul, și minimă cuprinsă între 6-8 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe