Când a orbit Andrea Bocelli. Incidentul tragic care l-a lăsat fără vedere pe marele tenor

Când a orbit Andrea Bocelli. Incidentul tragic care l-a lăsat fără vedere pe marele tenor
FOTO: Hepta.ro

Vocea reputatului tenor uimește și lasă fără suflare întreaga lume, ori de câte ori este văzut și ascultat. Celebrul Andrea Bocelli, de origine italiană, este unul dintre cele mai importante nume ale muzicii de opera, iar talentul său este de necontestat. Puțini poate că știu însă, povestea tragică din spatele artistului fără vedere. Când a orbit Andrea Bocelli și cum s-a petrecut incidentul care l-a marcat întreaga viață?

Talentul și cariera tenorului sunt impresionante. Până în prezent tenorul italian a vândut peste 90 de milioane de albume, iar vocea sa a fost adesea lăudată de alte nume mari ale muzicii. „Dacă Dumnezeu ar fi avut o vocea de cântăreț, ar fi sunat precum Andrea Bocelli!” a spus Celine Dioan într-un interviu acordat în trecut, relatează Express UK.

Cum a orbit Andrea Bocelli

Unul dintre asectele poate mai puțin cunoscute de către fani este cnd a orbit Andrea Bocelli și mai ales cum a avut loc acest accident. Totul s-a întâmplat pe când avea 12 ani, în timpul unui meci de fotabl.

Tenorul în vârstă de 61 de ani acum, s-a născut Lajatico, Italia cu vedere slabă și anumite deficiențe. A orbit total la vârsta de 12 ani, când a fost lovit în ochi de o minge în timpul unui meci de fotbal. Atunci a suferit o hemoragie cerebrală, ce i-a cauzat pierderea totală a vedereii, relatează sursa menționată mai sus.

Pe parcursul anilor, mai mulți doctori au încercat să trateze deficiențele de vedere ale lui Bocelli, recurgând până și la un tratament cu lipitori, în ultimă instanță. Toate variantele de tratament însă nu au dat rezultate, tenorul rămânând orb întreaga viață.

O dovadă pură că totul este posibil

În ciuda accidentului traumatic, care l-a lăsat pe Bocelli fără vedere încă din școala generală, artistul a devenit unul dintre cei mai mari tenor din istorie. Iar pe întreaga durata a cerierei sale a lansate 15 albume, vândute în aproximativ 90 de milioane de exemplare.

Artistul nu a permis niciodată ca deficiența de vedere să îi efecteze viața, nici din punct de vedere personal și nici în plan profesional.

Tenorul italian a fost căsătorit de două ori. Prima dată și-a unit destinul cu cel al lui Enrica Cenzatti, din 1992 până în 2002. Mariajul însă s-a încheiat, iar împreună ei au doi copii, pe Matteo Bocelli, în vârstă de 22 de ani și pe Amos Bocelli în vârstă de 25.

În 2014 artistul se căsătorește cu actrița Veronica Berti, în vârstă de 36 de ani, alături de care are o fetiță, Virginia Bocelli, în vârstă de 8 ani.

Relația apropiată cu cei trei copii

Reputatul tenor are o relație extrem de specială cu cei trei copii. Deși băieții au depășit demult vârst adolescenței, petrec vacanțe alături de tatăl lor, iar momentele sunt imortalizate și postate pe Instagram.

Mai mult decât atât, în septembrie 2018, tenorul italian a realizat o colaborare muzicală cu fiul său Matteo Bocelli, piesa „Fall on Me”. Cântecul a strâns peste 68 de milioane de vizualizări pe YouTube până în prezent.

Spectacol de excepție la Domul din Milano

În duminica din 12 aprilie, reputatul tenor a ținut un spectacol de excepție, cu ocazia Paștelui Catolic. Andrea Bocelli a cântat singur, în Domul din Milano, alături de orgistul catedralei. Artistul este de părere că spectacolul susținut a fost mai mult o rugăciune pentru Milano, Italia și întreaga lumea în contextul tragic al pendemiei de COVID-19.

Porțile Domului din Milano s-au deschis pentru prima de la instalarea măsurilor de limitare a transmiterii SARS-CoV-2 pentru tenorul în vârstă de 61 de ani.