Andrea Bocelli, reprezentație excepțională la Domul din Milano. Concertul transmis pe Youtube a avut zeci de milioane de urmăritori (VIDEO)

Andrea Bocelli, reprezentație excepțională la Domul din Milano. Concertul transmis pe Youtube a avut zeci de milioane de urmăritori (VIDEO)
FOTO: Hepta.ro

Faimosul tenor italian, Andrea Bocelli a susținut recitalul „Bocelli: Music for Hope” în duminica Paștelui catolic, în Domul din Milano. Reprezentația a fost transmisă live pe YouTube și a strâns milioane de vizualizări, dar și o serie de laude și mesaje emoționante prezente pe rețelele de socializare.

Recitalul celebrului tenor a avut loc într-una dintre cele mai cunoscute locații din Italia, iar Bocelli a explicat săptămâna trecută că evenimentul poate fi privit mai mult ca o rugăciune, pentru Milano și pentru întreaga lume, în contextul pandemiei de COVID-19. „Nu va fi un concert. Va fi mai degrabă o ocazie de a ne ruga împreună: pentru Milano și pentru lume, în fața unui eveniment absolut dureros, tragic.” aexplicat reputatul tenor înaintea evenimentului.

Mesaj emoționant, înaintea recitalului

Legendarul tenor a ținut să le transmită tuturor spectatorilor, indiferent de locul în care se află un mesaj important, înainte de începerea reprezentației.

„În ziua în care sărbătorim credința într-o viață care triumfă, mă simt onorat și fericit să pun „DA” invitației orașului și Domului din Milano. Cred în forța de a ne reuga împreună, cred în Sfântul Paște. Mulțumită muzicii, posibilității de live streaming, aducem împreună milioane de rugăciuni din întreaga lume.” aspus tenor la începutul reprezentației live de pe YouTube.

În timpul recitalului, legendarul tenor a cântat 5 opere absolut emoționante: „Sancta Maria”, „Domine Deus”, „Panis Angelicu”, „Ave Maria” și „Amazing Grace”.

Piesele au lăsat publicul de 3.4 milioane de oameni fără cuvinte, iar reacțiile de tipul „magnific”, „fascinant”, „incredibil” – au fost doar câteva dintre comentariile pe care internauții le-au postat în timpul live streamingului.

3,4 milioane de spectatori – „emoționant, fascinant și magnific”

Recitalul transmis live pe YoTube a fost urmărit de 3,4 milioane de spectatori, din toate colțurile lumii, relatează Daily Mail. În prezent, recitalul este disponibil pe YouTube iar de la postare a strâns peste 22 de milioane de vizualizări, în mai puțin de 24 de ore.

Tenorul în vârstă de 61 de ani a lăsat milioanele de fani din întreaga lume fără cuvinte, fiind o adevărată sursă de energie și putere pentru cei care l-au urmărit:

„Nu mă pot opri din plâns când îl văd pe Andrea Bocelli cântând singur în mărețul dom, cu locuri goale în fața lui. Este un moment total magnific și trist în același timp din istorie.”

„Andreea Bocelli a cântat „Amazing Grace” acum câteva minute în fața Domului din Milano. A fost absolut fascinant.”

„Andreea Bocelii cântâtnd „Amazing Grace” în fața Domului din Milano a fost unul dintre cele mai remarcabile lucruri pe care le-am văzut.”

Domul din Milano și-a deschis porțile doar pentru legendarul tenor

Bocelli a beneficiat de acces exclusiv într-una dintre cele mai importante catedrale din Europa și din Italia, aflată în prezente în proprietatea Arhiepipreotului Monsignor Gianantonio Borgonovo și a primarului Giuseppe Sala.

Catedrala a fost închisă în ultima luna din cauza pandemiei de COVID-19, însă ușile ei s-au deschis în Duminica de Paște pentru tenorul Andrea Bocelli și organistul Emanuele Vianelli.

Evenimentul de duminică a fost găzduit de către Veneranda Fabbrica de Duomo, o organizație veche de peste 600 de ani ce supraveghează clădirea.

În impresionante sa carieră, Andrea Bocelli, un tenor italian de pop opera și cântăreț de operă a înregistrat peste 15 albume, vândute în peste 75 de milioane de exemplare.

Ultima oră
07:29 - Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU. Azi va susţine intervenţia naţională
23:55 - Președintele Consiliului European denunță „lipsa de loialitate” a SUA. Charles Michel, mesaj dur după decizia Australiei de a renunța la submarinele franceze în favoarea celor americane
23:47 - Cine este iubitul Emmei Răducanu. Tânărul misterios ar fi un cântăreț celebrul în Marea Britanie
23:25 - Un bărbat a omorât-o pe sora iubitei sale cu peste 40 de lovituri de cuțit. Agresorul a fost reținut de procurorii din Constanța
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”