Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani

Basistul și fondatorul trupei Status Quo a murit. Alan Lancaster avea 72 de ani
Alan Lancaster, basist Status Quo a murit / Foto: captură YouTube

Fondatorul și basistul trupei Status Quo, Alan Lancaster, a murit la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut de către managerul trupei.

Alan Lancaster a cunoscut succesul în anii 1960 – 1970, alături de trupa Status Quo, pe care a și format-o. Rockin’ All Over The World şi Whatever You Want sunt doar două dintre cele mai cunoscute piese.

Alan Lancaster, basistul și fondatorul Status Quo a murit la 72 de ani

Basistul trupei Status Quo a încetat din viață, anunțul trist fiind făcut chiar de managerul trupei. „Sunt vești extrem de triste”, a declarat managerul Simon Porter, potrivit BBC.

La rândul său, Francis Rossi și-a exprimat regretul când a primit vesta tristă.

„Alan a fost o parte integrantă a sunetului şi a succesului enorm al trupei Status Quo în anii ’60 şi ’70”, a declarat colegul său de trupă.

Alan Lancaster și Francis Rossi au început să cânte împreună în anii `60, sub mai multe nume. Ulterior, cei doi s-au decis asupra denumirii de Status Quo.

Trupa formată din Alan Lancaster și Francis Rossi s-a bucurat de un succes uriaș în anii `60 și `70. Grupul a avut patru albume pe primul loc.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său