În perioada postuluihummusul este la mare căutare. Iată o rețetădelicioasă și ușor de preparat.
Rețetă pentru 14 porții
ingrediente
2 conserve de năut cu sodiu redus, clătite și scurse, păstrați 1/4 de lichid din conservă
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1/4 cană suc de lămâie
2 căței de usturoi, tocat mărunt
1/4 linguriță de piper negru
1/4 linguriță de paprika
3 linguri tahini (pasta de susan) *
2 linguri pătrunjel italian cu frunze plate
* Notă: Dacă trebuie să urmați o dietă fără gluten, verificați eticheta pentru a vă asigura că tipul de tahini nu are gluten.
Mod de preparare
Într-un blender adăugați năutul. Mixați până obțineți o textură de piure. Combinați uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul, paprika tahini și pătrunjelul. Amestecați bine. Adăugați lichidul pastrat, căte 1 lingură s până când amestecul are consistența tartinabilă. Serviți imediat sau acoperiți și refrigerați până când este gata de servit.
.Serviți această gustare mediteraneană cu pâine pita de grâu integral încălzită.