Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă

Cele mai ciudate superstiții. De ce se consideră ghinion să te tunzi noaptea și de ce nu e bine să deschizi umbrela în casă
Sursa foto: pixabay

Cele mai multe superstiții sunt legate de pisica neagră. Dacă în România, atunci când îți taie calea o pisică neagră este considerat un semn de ghinion teribil, în alte state se crede că felina aduce noroc.

De exemplu, în Scoția, o pisică neagră rătăcită în pragul casei tale  este un semn de prosperitate, scrie playtech.ro.

în Anglia, oferirea unei pisici negre unei mirese, în ziua nunții, îi va aduce noroc. În Franța, pisica neagră trebuie tratate cu respect pentru a vă aduce o mare recompensă. Iar în Italia, dacă auzi o pisică neagră strănutând, vei avea noroc.

Există pe de altă parte mai multe superstiții bizare în alte state legate de îngrijire.  În India, de exemplu este răspândită credința că este ghinion să-ți tai unghiile noaptea. De asemenea, se consideră ghinion să te tunzi sâmbăta în India.

Așezarea sticlelor goale pe pământ este considerată o practică de noroc în Rusia. În mai multe state se consideră că ghinionul poate fi înlăturat dacă oamenii „bat ăn lemn”. În perioada medievală, multe biserici au susținut că au bucăți din crucea lui Isus. Oficialii bisericii ar spune că lovirea în lemn ar aduce noroc, potrivit unor tradiții și superstiții.

În Rwanda femeile care mănâncă carne de capră au ghinion, deoarece se presupune că determină creșterea părului facial, precum și încăpățânarea. Cu toate acestea, unii oameni au oferit și teoria conform căreia bărbații au creat această superstiție, astfel încât să poată avea mai multă carne pentru ei înșiși.

Când vine vorba de ghinion, umbrelele deschise în casă sunt pe același loc cu oglinzile sparte și pisica neagră, când vine vorba de superstiții. Deși originea superstiției nu este exact dovedită, există câteva teorii importante despre cum și de ce a început.

Una dintre ele sugerează că a început în jurul anului 1200 î.Hr., când preoții și regalitatea egipteană antică foloseau umbrele din pene de păun și papirus pentru a le proteja de soare. Superstiția ar fi putut proveni dintr-o credință că deschiderea unei umbrele în interior, departe de razele soarelui, ar mânia pe zeul soarelui, Ra, și ar genera consecințe negative.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său