Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. El a realizat coloană sonoră pentru „Zorba Grecul”

Compozitorul Mikis Theodorakis a murit. El a realizat coloană sonoră pentru „Zorba Grecul”
Foto: Hepta.ro

Compozitorul Mikis Theodorakis a murit la vârsta de 96 de ani. El a fost cunoscut pentru coloana sonoră a filmelor „Zorba Grecul” și „Serpico”.

Lucrările sale au fost bazate, în cea mai mare parte, pe lucrări poetice grecești. Theodorakis a fost cel care a compus cele mai cunoscute piese grecești, pe plan internațional. Dansul din Zorba Grecu a fost tot o operă a compozitorului.

Filmul a fost lansat în 1964, iar în rol principal a fost actorul Anthony Quinn. Filmul este una dintre cele mai cunoscute pelicule ale lumii, fiind urmărit cu drag chiar și în prezent.

Compozitorul Thedorakis a murit la vârsta de 96 de ani

Potrivit presei elene, compozitorul avea 96 de ani când a încetat din viață. Familia și prietenii i-au stat alături în timpul priveghiului, iar la înmormântare, dar și la parastas, sunt așteptate sute de persoane.

Legendarul compozitor a realizat coloana sonoră a filmului Zorba Grecu, melodie pe care oamenii execută și celebrul dans grecesc.

În 1975, Mikis Theodoraki a fost nominalizat la Premiile Grammy, pentru versurile piesei din filmul „Scorpio”.

Cântecele lui au fost interpretate, de-a lungul anilor, de artiști precum The Beatles, Shirley Bassey şi chiar și de Edith Piaf.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)