Cosmin Prelipceanu a avut o abordare„extremistă și antidemocratică”. Răzvan Zamfir: „Trebuie sancționat de CNA” (VIDEO)

Cosmin Prelipceanu a avut o abordare„extremistă și antidemocratică. Răzvan Zamfir: „Trebuie sancționat de CNA (VIDEO)
Cosmin Prelipceanu, Digi24

Cosmin Prelipceanu a atras un mare val de antipatie în social media, după ce a făcut niște declarații halucinante în direct, la Digi 24, în prezența lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. Prezentatorul postului de televiziune a declarat că în privința copiilor, autoritatea statului ar trebui să fie mai importantă decât cea a familiei.

„N-ar fi bine ca măcar de copiii lor să avem grijă? Măcar copiii lor să înțeleagă asta. Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”, a declarat Prelipceanu, în direct, marți seara, la Digi 24.

După ministrul Daniel Funeriu și avocatul Gheorghe Piperea, a venit rândul prezentatorului B1 TV Răzvan Zamfir să-l critice pe Cosmin Prelipceanu, pentru declarațiile controversate.

Declarațiile lui Cosmin Prelipceanu, o demonstrație de „extremism”

Declarațiile lui Prelipceanu au fost comentate și de către Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, în emisiunea „Bună, România”, miercuri seară.

„Probabil, în mintea sa, domnul Prelipceanu a gândit că anumiți părinți, lipsiți de resursele informaționale, care s-au demonstrat incapabili de a-și crește copiii în spiritul epocii în care trăim, ar putea fi un pericol pentru copii. Și apoi, statul ar trebui să intervină (…)

Problema este în felul următor: Atitudinea nu este una democratică. ‘Statul, să-i scape de părinții lor’ este o abordare totalitară, extremistă, antidemocratică, împotriva drepturilor omului, sancționată de CNA.

Nu contează ce ai avut în cap, contează ce ți-a țâșnit pe gură. Din gura domnului Prelipceanu, ce a ieșit aseară este extremism”, a declarat Răzvan Zamfir, în emisiunea „Bună, România!”, de pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană