Cum a reușit actrița Eugenia Șerban să învingă două tipuri de cancer. „Am decis să lupt”

Cum a reușit actrița Eugenia Șerban să învingă două tipuri de cancer. „Am decis să lupt”
FOTO: Facebook: Eugenia Șerban

Actrița Eugenia Șerban a trecut prin clipe grele în vara anului trecut, când a aflat că suferă de două tipuri de cancer. În secret a suferit două intervenții chirurgicale în 2019 și a ales să se reîntoarcă pe scenă și să își păstreze optimismul. Actrița este una dintre vedetele de la noi care s-a confruntat, din păcate, cu această boală. Ea povestește că a dorit să lupte pentru viața ei, iar în prezent se bucură mult mai mult de oamenii și de lucruri care o înconjoară.

Vestea că actrița Eugenia Șerban a fost operată de cancer a venit în urmă cu puțin timp. Femeia a acordat un interviu pentru revista Viva, în care a povestit întreaga experiență tragică, pe care a fost nevoită să o trăiască în vara lui 2019. Eugenia a povestit cum a început totul și cum a primit cele două vești grele, dar mai ales cum s-a schimbat viața ei într-un singur an.

Cancerul, diagnosticul nefericit primit de actriță anul trecut

Pentru Eugenia Șerban lupta a început în luna aprilie a anului trecut, când a medicul ginecolog a avut primele suspiciuni, în urma unui consult. Vedeta a povestit că în luna iunie a fost confirmat cancerul ginecologic, iar imediat după și cel de la nivelul sânului, vestea fiind cu mult mai dureroasă.

„În luna iunie, s-a confirmat cancerul ginecologic. Imediat după biopsie, medicul a hotărât să mi se facă de urgență o ecografie de sân, în aceeași zi. A fost una dintre cele mai urâte zile din viața mea, ziua în care am aflat că am și cancer la sân. Așa a început totul. Prima dată am crezut că este o greșeală, am tot sperat să nu fie adevărat și am început toate investigațiile necesare”, a povestit actrița Eugenia Șerban pentru revista Viva.

Femeia a ținut să puncteze însă faptul că prietenii și oamenii din jur au fost un adevărat sprijin emoțional, în toată acestă perioadă și că a preferat să joace în spectacole, chiar dacă primise o astfel de veste.

„În această perioadă, am avut alături de mine oameni și prieteni minunați. Tot în acel timp am fost plecată la Timișoara, pentru că era programat de mult spectacolul meu monolog „Spovedanie în fața luminii. Acolo, de fapt, am făcut toate RMN-urile și CT-urile, ca să nu se piardă timp. (…) Când am acceptat? E greu de spus. Am avut nevoie de un timp, eu cu mine. Dar, la începutul lunii august, am ales să merg mai departe. (…) La sfârșitul lunii iulie, am participat la Festivalul de la Sighișoara, unde colegii mei mi-au acordat suport emoțional, ridicându-mi moralul ca să pot trece la pasul următor. Acolo, am întâlnit și alți oameni extraordinari pe care nu-i cunoscusem și care mi-au spus că trebuie să am încredere în mine și în forțele mele, că există viață și după, și că totul stă doar în puterea mea și în puterea voinței mele. Mi-a fost greu să accept atunci, dar cuvintele lor m-au urmărit ceas de ceas în zilele următoare”, spune aceasta.

O intervenție chirurgicală extrem de complexă, pentru Eugenia Șerban

O femeie curajoasă și cu un organism sănătos, Eugenia Șerban a ales să facă cele două operații în același timp, iar apoi au urmat restul tratamentelor. Intervenția chirirurgicală a durat 12 ore și a fost realizată în vara anului trecut.

„Am avut un curaj inconștient! Chiar dacă echipa de medici (Chirurgie Generală, Chirurgie Plastică și Oncologie) a încercat să mă convingă să fac intervențiile pe rând, încăpățânarea mea și dosarul medical, favorabil în privința stării de sănătate generale, i-au determinat să prindă și ei curajul de a-mi face toate intervențiile deodată,” a explicat actrița în interviu acordat pentru Viva.

Experiența care a făcut-o un om mai puternic

Actrița Eugenia Ștefan a povestit că toată această experiență a făcut-o un om mai puternic. Vedeta simte acum, la aproape un an de la eveniment, că este o femeie pe care nimic nu o poate doborî.

„Mă simt mult mai puternică și simt că absolut nimic nu mă mai poate doborî. Cât despre schimbare, sunt aceeași, dar mult mai încrezătoare în forțele mele și în viitor. Am învățat, în acest an, să mă bucur de fiecare clipă și de fiecare zi, cum nu am știut niciodată să o fac până acum”, a spus aceasta.