Gabriel Liiceanu a câștigat procesul cu Mihai Gâdea. Câți bani trebuie să primească scriitorul

Gabriel Liiceanu a câștigat procesul cu Mihai Gâdea. Câți bani trebuie să primească scriitorul

Tribunalul București a pronunțat decizia definitivă în procesul dintre filozoful Gabriel Liiceanu și prezentatorul de televiziune Mihai Gâdea. Angajatul Antena 3 și instituția pe care o reprezintă trebuie să-i plătească scriitorului 1.000 de euro daune morale și 1.000 de lei cheltuieli de judecată.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei”, se arată în sentința din data de 2 februarie 2021 de pe portalul instanțelor.

De ce l-a dat în judecată Gabriel Liiceanu pe Mihai Gâda

De-a lungul timpului, Gabriel Liiceanu a fost subiectul mai multor dezbateri, în urma pozițiilor sale publice, asociate deseori cu politica. Procesul de acțiune în răspundere delictuală cu Mihai Gâdea și Antena 3 a fost deschis de către Liiceanu în noiembrie 2019.

Gabriel Liiceanu se află într-un proces și cu sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului, în timpul lui Victor Ponta. Potrivit unei decizii pe fond, din 2019, Palada trebuie să-i plătească lui Liiceanu 10.000 de euro daune morale.