Editura Hyperliteratura retrage cartea lui George Burcea, după ce actorul a afirmat că femeile „merită să fie bătute cu mese”

Editura Hyperliteratura retrage cartea lui George Burcea, după ce actorul a afirmat că femeile „merită să fie bătute cu mese”
George Burcea, alături de Viviana Sposub

Actorul lui George Burcea se află în centrul unui scandal legat de violență domestică. Fostul soț al Andreei Bălan a reacționat agresiv violent pe internet după ce a fost criticat pentru faptul că este un bun „băiat de casă”. În acest context, editura Hyperliteratura a decis să retragă cartea acestuia, considerând deplasate afirmațiile făcute în spațiul public.

La nervi, George Burcea a transmis femeilor care-l critică cuvinte dure. Actorul a declarat că speră ca acestea să fie tratate „cu palme și capace”.

George Burcea, afirmații dure la adresa femeilor și posibile încurajări la violența domestică

Actorul a făcut o serie de declarații ieșite din comun, în mediul online, într-un live pe Facebook. Nervii și-au spus cuvântul, iar fostul soț al Andreei Bălan nu s-a mai putut abține așa că le-a răspuns doamnelor care îi aduc critici în mediul online. Bărbatul „le-a urat de bine” fanelor din mediul online, pentru că s-ar fi ales cu injurii din partea lor.

Băi, femeilor, eu lupt cu voi, da? Eu sunt pentru voi, eu sunt pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc? Păi, fetelor, repet, vă doresc să aveți bărbați care, în momentul în care vin de la muncă, să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace”, a spus George Burcea într-o filmare live, pe Facebook. El a continuat să afirme că „unele femei asta merită”.

Cartea actorului, retrasă de către editura Hyperliteratura, în contextul scandalului privind violența domestică

După ce George Burcea a afirmat că „unele femei merită să fie bătute cu mesele”, editura care i-a publicat cartea în 2021 a decis să o retragă. „Scrisoare către Ceușescu” a fost retrasă de pe piață, în contextul afirmațiilor dure făcute de actor pe Instagram.

În urma instigărilor la violență împotriva femeilor aduse de actorul și scriitorul George Burcea, autorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu”, editura Hyperliteratura a decis retragerea de piață a cărților sale. Această hotărâre vine ca un gest firesc împotriva promovării unor astfel de comportamente publice, paradoxal, vorbind despre o carte care tratează exact violența domestică”, se arată pe site-ul editurii.

Burcea și-a cerut scuze pe Instagram, după decizia editurii de a-i retrage cartea de pe piață

Pe fondul acestui scandal a reacționat editura care i-a publicat cărțile lui Burcea. Mai apoi a apărut și reacția actorului, care și-a cerut scuze pe Instagram.

Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri, de pe pagina mea de Instagram. Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine. Am greșit în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lucruri la furie cu care nu rezonez și care nu îmi fac deloc cinste nici și niciunei femei.

Nu consider că femeile merită să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet greșit ceea ce am spus și înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă. Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare și să mă educ mai mult pe acest subiect. Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere.

Îmi asum responsabilitatea, îmi cer scuze încă o dată și îmi pare rău. Înțeleg durerea femeilor care trec prin violență domestică zi de zi și care își protejează agresorii. Vreau să ajut, în niciun caz nu îmi doresc să fiu parte din problemă. Asta mi-am dorit dintotdeauna, să ajut, dar intenția nu justifică în niciun fel cuvintele pe care le-am folosit.

Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar cu siguranță greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, este mesajul transmis de George Burcea.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană