Interpreții de muzică populară, răpuși de COVID-19. Tot mai multe nume celebre pierd lupta cu boala. Metrică și Lia Moise, ultimele victime ale virusului

Interpreții de muzică populară, răpuși de COVID-19. Tot mai multe nume celebre pierd lupta cu boala. Metrică și Lia Moise, ultimele victime ale virusului
Foto: Facebook / Petrică Moise

Din ce în ce mai mulți interpreți de folclor pierd lupta în fața COVID-19. Cântăreții de muzică populară au trecut prin momente cumplite și mulți dintre ei nu au supraviețuit după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2. Petrică și Lia Moise, fiica sa, completează lista interpreților de folclor care au murit din cauza COVID-19.

Vestea că Petrică Moise și fiica s-a Lia au murit de COVID-19 a adus o umbră de tristețe în rândul fanilor muzicii folclorice din România. Pe lista interpreților răpuși de boală se mai numără Nelu Bălășoiu, Nicolae Sabău, violonistul Vasile Barani și George Finiș.

Petrică și Lia Moise au murit din cauza COVID-19

Celebrul interpret de muzică populară, Petrică Moise a murit de COVID-19, iar la doar câteva zile a decedat și fiica lui Lia, infectată și ea cu SARS-CoV-2.

Cei doi erau internați la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Vestea că cei doi au încetat din viață a fost dată pe rețelele sociale.

„La numai 51 de ani anunțăm plecarea la cele veșnice a celei care a fost nimeni alta decât Lia Moise, fiica maestrului nostru drag Petrică Moise, cel care, recent, ne-a lăsat un gol imens în suflete. Vestea este cu atât mai tristă pentru toți bănățenii și nu numai. Veșnică pomenire în împărăția lui Dumnezeu”, au scris internauții în ziua decesului, potrivit Click.ro.

Cine a fost Petrică Moise, unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică populară din Banat

În 1947 s-a născut Petrică Moise, unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară din Banat. El a descoperit muzica la școala din Chișoda și apoi a dat la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Timișoara, iar aici a absolvit clasa de instrumente muzica de percuție. A urmat drumul în muzică și a mers la Conservator la Cluj.

Celebrii interpreți de muzică folclorică, răpuși de COVID-19:

  • Nelu Bălășoiu a încetat din viață pe 21 aprilie 2020;
  • Nicolae Sabău a încetat din viață la vârsta de 91 de ani, în decembrie 2020;
  • Vasile Barani a murit la 62 de ani, în octombrie 2021;
  • George Finiș a murit la 61 de ani, în aprilie 2021

Ultima oră
18:36 - Curentul antivaccinist, puternic și în rândul penticostalilor. Emanuel Conțac: „Majoritatea celor din spațiul neoprotestant au, mai degrabă, rezerve față de vaccin”
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)
17:24 - Mitică Dragomir, scandal în direct, cu un jurnalist: „Bă nenorocitule, bă nesimțitule!”