Acreditările pentru 12 ambasadori, semnate de Klaus Iohannis

Acreditările pentru 12 ambasadori, semnate de Klaus Iohannis
Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 22 ianuarie, decrete de acreditare a 12 ambasadori.

Mai exact, șeful statului a semnat decretul privind acreditarea domnului Răzvan Rotundu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Georgia, cu reședința la Tbilisi; decretul privind acreditarea doamnei Brândușa-Ioana Predescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Bulgaria, cu reședința la Sofia; decretul privind acreditarea domnului Cristian Istrate în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Federația Rusă, cu reședința la Moscova; dar și decretul privind acreditarea domnului Bogdan Mănoiu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Canada, cu reședința la Ottawa.

Totodată, acesta a semnat decretul privind acreditarea domnului Sorin-Dan Mihalache în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cipru, cu reședința la Nicosia; decretul privind acreditarea doamnei Daniela-Mariana Sezonov-Ţane în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în India, cu reședința la New Delhi; decretul privind acreditarea domnului Dan-Adrian Bălănescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Indonezia, cu reședința la Jakarta; decretul privind acreditarea doamnei Nineta Bărbulescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Malaysia, cu reședința la Kuala Lumpur și decretul privind acreditarea domnului Daniel Cristian Ciobanu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Uzbekistan, cu reședința la Tașkent.

Mai mult, Klaus Iohannis a mai semnat, potrivit Administrației Prezidențiale, decretul doamnei Daniela-Laura Popescu în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu reședința la Londra; decretul privind acreditarea domnului Marius-Gabriel Lazurca, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Nicaragua, în Republica El Salvador și în Republica Costa Rica, cu reședința la Ciudad de México; dar și decretul privind acreditarea doamnei Camelia Ion-Radu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Peru, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statul Plurinațional al Boliviei, cu reședința la Lima.

Ultima oră
14:47 - Orban, către liberali: Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să fi consultat un for al PNL înainte de deciziile ce au dus la criză şi retragerea USR PLUS. Dacă ei nu mai vin în coaliție, cu cine facem majoritate parlamentară?
14:38 - Ludovic Orban: Un lider al PNL trebuie să fie carismatic și să aibă forța și inteligența de a duce PNL la victorie. Am câștigat această competiție
14:32 - Directive date din taberele Cîțu și Orban, ca delegații la congres să-și dovedească votul. „Toți trebuie să deschidă perdelele la cabine” (FOTO)
14:20 - Mihai Bendeac, mână spartă. Plăteşte personal, cu 10.000 euro, concurenţii de la iUmor, de la Antena 1
14:11 - Ludovic Orban: Nu avem un premier și un Guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier cu cotă de încredere atât de joasă (VIDEO)
14:04 - Dan Vîlceanu, către Ludovic Orban: În Parlament aţi fost alături de cei care au vrut să dea jos Guvernul. Aţi ridicat un zid în PNL şi acum vă cer să îl dărâmaţi (VIDEO)
13:40 - Peste 7,600 de noi infectări cu COVID-19 la nivel național și 264 de copii, spitalizați. Doar 3 paturi ATI, libere în București
13:34 - Rareș Bogdan, mesaj pentru susținătorii lui Orban: Nu puteți să rechiziţionaţi o sală. Nu stigați „demisia”, pentru că e guvernul nostru. Noi nu suntem PSD-isti
13:30 - CORONAVIRUS | Încă 7.676 de infectări în România. Pandemia a mai făcut 121 de victime / Bucureștiul a depășit pragul de 4 / 1.195 de pacienți la ATI în toată țara, din care 17 sunt minori
13:19 - Florin Cîțu: Nu voi purta niciodată o geacă pe care scrie ”Votaţi PSD!”. Voi lupta pentru refacerea coaliţiei, dar nu voi permite ca PNL să fie înghenunchiat / Premierul și-a pierdut vocea până la finalul discursului (VIDEO)