Actorul Marius Manole, ofertat de USR cu funcția de Ministru al Culturii

Actorul Marius Manole, ofertat de USR cu funcția de Ministru al Culturii

Marius Manole ar putea fi noul ministru al Culturii în viitorul cabinet Dacian Cioloş. Actorul a declarat că a primit propunerea și se gândește să accepte, însă nu se hazardează întrucât „sunt acum discuţii şi vor fi surprize”.

„Da, mi s-a propus şi aş accepta, dar să nu ne hazardăm, sunt acum discuţii şi vor fi surprize”, a afirmat actorul Marius Manole, potrivit sursei citate.

Persoana care ocupă această funcție trebuie să facă eforturi mari și să lupte cu degradarea culturală a societății din ultimii 30 de ani, este opinia lui Manole.

„Din cultură se pot fac foarte mulţi bani. Nemaiţinând cont că un popor care are o cultură este un popor care este mult mai rodnic, mai deştept, înţelege mai bine lucrurile care se întâmplă în jurul lui şi poate că asta ar schimba multe în societate, dar din păcate în ultimii 30 de ani nu am dispus de educaţie şi de cultură, aşa că suntem exact unde nu ne-am fi dorit să fim niciodată. Dovadă stă acum campania de vaccinare, dovadă stă înţelegerea noastră asupra unui vot şi a exercitării dreptului nostru democratic, foarte multe lacune. Ministerul Culturii ar trebui să fie foarte legat de Ministerul Educaţiei şi să aibă multe planuri împreună, să construiască, şi cu Ministerul de Finanţe”, mai spune actorul, potrivit stiripesurse.ro.

Cine este Marius Manole, propunerea de prim-ministru al Culturii în Guvernul Cioloș?

Marius Manole are 43 de ani și este actor la Teatrul Național București din 2002.
Acesta a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.
Performanțele acestuia au fost recunoscute de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat în 2016, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – „Arta spectacolului”, pentru „implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate”.