Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)

Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
Foto: Facebook @ Adrian Ionuț Chesnoiu

Politica Agricolă Comună votată marți în Parlamentul European vine cu anumite restricții și condiționalități pentru agricultura statelor membre care vor crea și mai multe decalaje, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, duminică, pe B1 TV, la „Selectiv” cu Dan Bucura.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ministrul Agriculturii, pe B1 TV. Adrian Chesnoiu: „PNRR se poate renegocia”

„Eu vă spun ce se întâmplă azi în minister pentru că la dumneavoastră în emisiune vin direct din minister. Există două componente. Componenta aceasta națională despre care am discutat, componenta europeană pe care ați deschis-o dumneavoastră în analiza noastră. Aici, la fel, nu am renunțat la idee și v-o spun la modul cel mai sincer, pe 11 decembrie fac prima deplasare la Bruxelles în calitate de ministru și este un subiect pe care îl voi aborda cu domnul comisar european pentru agricultură, pentru că nu trebuie să renunțăm la acest lucru. Politica Agricolă Comună care a fost votată marți în Parlamentul European vine cu anumite restricții și condiționalități pentru agricultura statelor europene care vor crea mai multe decalaje decât cele care există astăzi, și atunci, dacă ne impun și politica europeană impune condiționalități, este de datoria noastră, ca miniștri în Guvernul țării, să mergem la Bruxelles să îi convingem ca la prima posibilitate de renegociere a PNRR să aibă în vedere aceste condiționalități”, a declarat oficialul.

El susține că agricultura „nu există” în PNRR.

„Eu vă spun cu tărie, din discuțiile pe care le-am avut cu factorii de decizie de la Bruxelles, că Planul Național de Redresare și Reziliență se poate renegocia. Doar ne trebuie inteligență, determinare și cunoașterea mecanismelor europene de luare a deciziilor. Eu cred că în momentul de față le avem”, a adăugat Adrian Chesnoiu.