Adrian Țuțuianu (Pro România): Respingerea bugetului pune România într-o situație dificilă. Întreaga vinovăție aparține Guvernului PSD-ALDE

Adrian Țuțuianu (Pro România): Respingerea bugetului pune România într-o situație dificilă. Întreaga vinovăție aparține Guvernului PSD-ALDE
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Adrian Țuțuianu, senator din Pro România, a declarat că „nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situație dificilă”, subliniând că Guvernul poartă întreaga vină pentru această situație, în condițiile în care a prezentat foarte târziu proiectul, potrivit stiripesurse.ro.

„Preşedintele României nu dă semne că ar promulga legea bugetului de stat şi nu ştim încă nimic despre legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Nepromulgarea legii bugetului de stat va pune România într-o situaţie dificilă. Până acum, întreaga vinovăţie cu privire la neadoptarea acestei legi aparţine guvernului, care avea obligaţia să prezinte proiectul bugetului de stat în noiembrie, pe data de 15. L-a prezentat abia pe data de 9 februarie şi a fost dezbătut într-o manieră nu foarte serioasă în cadrul Parlamentului. De aici încolo, sigur că preşedintele se află într-o situaţie dificilă. Pe de o parte, în calitate de şef al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, ştie care sunt nevoile, de exemplu, pe zona de armată şi securitate naţională (…), pe de altă parte, sigur că preşedintele poate fi acuzat că pune beţe în roate guvernului”, a spus Ţuţuianu, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

Declarația a fost făcută înainte ca președintele Klaus Iohannis să trimită la CCR legea bugetului de stat pentru anul 2019, pe care l-a numit „bugetul rușinii naționale”, și nicidecum al investițiilor după cum se lăuda Guvernul. În orice caz, Adrian Țuțuianu a explicat că, în ipoteza în care șeful statului ar respinge programarea propusă de PSD-ALDE, lucru care s-a și întâmplat deja, instituțiile publice vor mai avea alocări financiare doar până în finalul lunii martie.

„Rezultatul va fi următorul: unităţile administrativ-teritoriale, instituţiile publice vor avea buget, probabil, la sfârşitul lunii martie. Companiile naţionale vor avea, probabil, bugete la jumătatea anului, iar mediul de afaceri privat mai stă, încă o lună, pe loc”, a declarat Ţuţuianu, care a opinat că „situaţia asta se va repercuta negativ”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră