Adriean Videanu: Acordul dintre premier și președinte a izvorât din dublul limbaj folosit de Ponta

Adriean Videanu: Acordul dintre premier și președinte a izvorât din dublul limbaj folosit de Ponta

Președintele PDL București, Adriean Videanu, este de părere că acordul semnat între premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu este un document menit să rezolve problema credibilității României în Uniunea Europeană, dar și pe plan internațional, după ce relațiile dintre cei doi au creat neliniști mai ales în cancelariile europene.

Apreciez acest document ca fiind unul foarte important din punct de vedere al valorii morale. Dacă n-ar fi fost derapajele constituționale din această vară, n-ar fi fost deloc necesar acest document. România are o mare problemă de credibilitate, nu numai în fața UE, ci în plan internațional în ansamblu. De aceea a și fost înmânat oficialilor europeni în ideea de a depăși o perioadă de câștigare a credibilității”, a spus Adriean Videanu în emisiunea „Ultimul cuvânt” de pe B1 TV.

Liderul PDL comentează faptul că acest acord semnat între premier și președinte a izvorât din dublul limbaj pe care l-a folosit Victor Ponta în ultima perioadă.

Una spunea când se ducea afară, când venea acasă nu recunoștea ce a spus și folosea un alt limbaj. Plecând de la această realitate, era nevoie de o clarificare instituțională a relațiilor dintre cei doi. A fost nevoie de un acord care are o importanță mai mare la Bruxelles, decât în țară”, completează Adriean Videanu.

Faptul că acest acord a fost făcut public reprezintă rodul presiunii Antenei 3 asupra lui Victor Ponta, este de părere Adriean Videanu.

Nu cred că au gândit atunci când au semnat acest acord că este nevoie să-l și dea publicității. Problema este că acest acord, dacă intra într-o logică de funcționare, se uita de toată lumea ”, completează Videanu.

Videanu, despre acordul dintre președinte și premier

Embed:
Ultima oră
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani
18:26 - Suedia nu mai fuge de virus: a fost eliminată obligativitatea prezentării testului COVID la intrarea în țară