Alexandru Kocsis: BPN al PNL a decis că noi nu vom vota moțiunea de cenzură, dar nu că vom încălca legea pentru premierul Florin Cîțu. Moțiunea nu trebuie blocată (VIDEO)

Alexandru Kocsis: BPN al PNL a decis că noi nu vom vota moțiunea de cenzură, dar nu că vom încălca legea pentru premierul Florin Cîțu. Moțiunea nu trebuie blocată (VIDEO)
Foto: Alexandru Kocsis / Facebook

Deputatul PNL Alexandru Kocsis a declarat, marți, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, că Biroul Politic Național al liberalilor a decis că parlamentarii formațiunii îl vor susține pe actualul prim-ministru, „nicidecum ca noi să boicotăm moțiunea în Birourile permanente reunite sau să încălcăm legea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Alexandru Kocsis (PNL), pe B1 TV, despre moțiunea de cenzură

Referitor la poziția lui Ludovic Orban, care spunea că ar comite un abuz în funcție dacă ar bloca moțiunea, Alexandru Kocsis a afirmat: „Este absolut corect și vreau doar să ne gândim ce s-ar întâmpla dacă am crea acest precedent astăzi, când ne convine nouă, Partidul Național Liberal, probabil să amânăm o moțiune de cenzură, că să o blochezi la nesfârșit oricum nu poți, dar ce s-ar întâmpla dacă, folosindu-se acest precedent, peste trei ani, patru ani, șase ani, șapte ani, 10 ani, când n-o să mai fie Partidul Național Liberal într-o coaliție majoritară în Parlamentul României și vom fi în opoziție din nou, și vom vrea să depunem o moțiune de cenzură, și ne vom trezi că o majoritate cojuncturală de la acel moment ne va bloca moțiunea de cenzură, ne va spulbera momentul de oportunitate pe care noi l-am ales ca să depunem moțiunea de cenzură și ne vor lăsa să avansăm cu calendarul moțiunii de cenzură atunci când vor considera ei de cuviință că și-au încheiat toate negocierile posibile și imposibile și că moțiunea de cenzură poate să avanseze”.

Alexandru Kocsis, care îl susține pe Ludovic Orban în competiția din PNL, a explicat că BPN nu a decis boicotoarea moțiunii.

„Biroul Politic Național nu este forul suprem, este doar un for superior într-adevăr, dar Biroul Politic Național nu a decis nicidecum ca noi să boicotăm moțiunea în Birourile permanente reunite sau să încălcăm legea. Biroul Politic Național a decis un singur lucru, că noi susținem premierul Florin Cîțu, în sensul în care nu vom moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, dar nu că vom încălca legea pentru premierul Florin Cîțu, adică sunt două lucruri complet diferite. (…) Noi nici nu știm dacă moțiunea va trece sau nu va trece, adică despre ce vorbim, nu înseamnă căderea unui guvern implicit, dar asta nu înseamnă că trebuie să o blochezi și să împiedici derularea ei. Poate să ajungă la vot și să pice pentru că parlamentarii Partidului Național Liberal nu vor susține și nu vor vota moțiunea”, a adăugat deputatul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:49 - Liz Truss, ministrul britanic de Externe: Moldova trebuie echipată „conform standardului NATO” / „Putin a fost clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare”
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:16 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului