Alexandru Kocsis (PNL): „Decât să plece USR-PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine!”

Alexandru Kocsis (PNL): „Decât să plece USR-PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine!”
Foto: Alexandru Kocsis / Facebook

Deputatul PNL Alexandru Kocsis, un susținător al lui Ludovic Orban în cursa pentru șefia partidului, a declarat că nu este de acord cu politica pumnului în gură practicată de premierul Florin Cîțu, contracandidatul lui Orban. Reacția vine după ce Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, ministrul USR PLUS al Justiției, pe motiv că nu a avizat proiectul de OUG privind PNDL 3.

Kocsis a punctat că planul de investiții este important pentru România, dar acesta trebuia asigurat în urma unor negocieri cu partenerii din coaliție. La un acord cu USR PLUS se putea ajunge, a insistat el. În schimb, acum e pusă în pericol coaliția de guvernare. „Decât să plece USR-PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine”, i-a transmis Alexandru Kocsis premierului.

Alexandru Kocsis, critici la adresa lui Florin Cîțu după demiterea lui Stelian Ion

„Da, Planul Național de Investiții este foarte important pentru Partidul Naţional Liberal.

Da, avem 1230 de primari și o responsabilitate mare față de comunitățile care ne-au acordat încrederea.

Da, comunitățile locale mici au nevoie de acces la finanțare pentru a se dezvolta.

Asta nu înseamnă că sunt de acord cu politica pumnului în gură practicată de Florin Cîțu.

Suntem într-o coaliție de guvernare, intr-un parteneriat și deciziile trebuie luate prin consens.

Atât timp cât Ministerul Justiției nu a dat aviz negativ pentru Planul Național de Investiții înseamnă că încă se putea negocia pentru a găsi un numitor comun.

Un lider, șef, ce o fi el, care procedează ca Florin Cîțu în seara aceasta, nu merită să conducă nimic. Omul nu pricepe politica, nu respectă nimic și pe nimeni. Un asemenea om nu mă reprezintă și nu vreau să vorbească și să ia decizii în numele meu.

Decât să plece USR-PLUS din coaliție și să se destrame totul, mai bine pleci tu din Guvern, Florine”, a scris liberalul Alexandru Kocsis, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii