Alexandru Rafila, despre criza sanitară provocată de gripă: „Vom încerca să plătim munca suplimentară a medicilor de familie”

Alexandru Rafila, despre criza sanitară provocată de gripă: Vom încerca să plătim munca suplimentară a medicilor de familie
Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o analiză referitoare la vârful crizei sanitare provocată de gripa sezonieră. Pentru că medicii de familie sunt suprasolicitați în această perioadă, Alexandru Rafila spune că va căuta o soluţie pentru a plăti cadrele medicale care lucrează cu mult peste norma de patru cazuri pe oră.

Alexandru Rafila, despre vârful sezonului gripal

Alexandru Rafila a dezvăluit că se gândește la o soluție care să vină în sprijinul celor care depășesc cu mult norma de patru cazuri pe oră.

„Acesta este contractul pe care medicii îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate. Au la dispoziție 28 de consultații pe care le pot face zilnic. Sigur că pot să consulte și mai mulți pacienți. Dar este vorba despre consultațiile care sunt decontate de CNAS.

O să discutăm și vom stabili dacă, în această perioadă, se poate face o excepție de la acest contract.

Se consideră că o consultație durează minim 15 minute și, în aceste condiții, nu poți să faci mai mult de patru pe oră.

Sunt și situații în care medicii de familie pot să realizeze servicii de telemedicină, să monitorizeze pacienții sau să dea sfaturi de la distanță”, declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Urmăriți B1TV.ro și pe