Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său

Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
Foto: Facebook @ Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că se așteaptă „la un număr și mai mare” de decese zilnice în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, transmite G4Media.ro.

Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său, a subliniat Alexandru Rafila

Potrivit social-democratului, situația va deveni critică atunci când persoanele cu alte patologii nu vor mai avea loc în spital pentru că presiunea va crește și mai mult din cauza duratei mari a celui de-al patrulea val pandemic.

El a explicat că nu atingerea valului 4 este problema, ci cât timp va dura acesta. O perioadă îndelungată a valului, spune Alexandru Rafila, va adânci criza sanitară.

Până astăzi, 16 octombrie, în țara noastră au fost înregistrate 1.445.714 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.468 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Un număr de 1.231.401 pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 41.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

La bilanțul de sâmbătă, autoritățile au raportat 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. În 24 de ore au fost înregistrate alte 350 de decese asociate COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe