Alexandru Rafila (PSD): Ocuparea pozițiilor de conducere în Parlament trebuie să reflecte rezultatul alegerilor (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD): Ocuparea pozițiilor de conducere în Parlament trebuie să reflecte rezultatul alegerilor (VIDEO)

Alexandru Rafila, deputat PSD de București, a insistat, luni, că funcțiile de conducere din Parlamentul României trebuie să reflecte voința românilor, exprimată la alegerile legislative din 6 decembrie. El a mai precizat că la șefia comisiilor trebuie să ajungă oameni specializați pe diverse domenii de activitate.

Întrebat dacă PSD va susține alegerea președintelui PNL, Ludovic Orban, în fruntea Camerei Deputaților, Alexandru Rafila a răspuns: „PSD va susține respectarea algoritmului rezultat în urma alegerilor. Unul din trei parlamentari sunt din PSD. Ocuparea pozițiilor de conducere, inclusiv de președinți ai comisiilor de resort ale Parlamentului, trebuie să țină foarte clar cont de votul cetățenilor pe de o parte, iar în fruntea comisiilor trebuie să fie, totuși, persoane specializate care înțeleg despre ce e vorba și pot să răspundă nevoilor Parlamentului în ceea ce privește promovarea diverselor legi pe care parlamentul le poate da în fiecare sector de activitate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD vrea funcții în conducerea Parlamentului, conform rezultatului obținut la alegeri

De altfel, unii lideri social-democrați au amenințat voalat cu boicotarea începerii noii legislaturi dacă rezultatul obținut de PSD în alegeri nu se va reflecta în conducerea Parlamentului.

Întrebat, pe 14 decembrie, dacă social-democraţii plănuiesc să lipsească în ședința de constituire a noului Parlament, Marcel Ciolacu, liderul partidului, a răspuns că el nu vrea să instige, dar „fiecare poate să aibă o problemă în acea zi”.

„Trebuie să respecţi democraţia şi votul românilor. Dacă vrei să joci în extrem şi iei în batjocură votul românilor şi te duci tu la Vila Lac 1 şi faci aranjamente şi împarţi tu, după cheremul tău, cum îţi vine ţie, tot ce reprezintă Parlamentul, atunci normal ca reacţia celor care nu au fost invitaţi să fie în aceeaşi măsură”, a mai punctat Ciolacu.

Întrebat dacă social-democrații ar putea decide boicotarea formării noului Parlament, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, a răspuns: „Parțial, dacă se va ajunge într-o situație în care să nu se respecte deciziile CCR și ponderile în Parlament date de alegerile din 6 decembrie”.

Ludovic Orban e convins că va fi ales președinte al Camerei Deputaților

Duminică, Ludovic Orban, preşedintele PNL, s-a arătat convins că va ajunge la șefia Camerei Deputaților. A admis, totuși, că va fi nevoie de mobilizare deoarece majoritatea parlamentară nu e una tocmai consistentă.

„Nu am nici cea mai mică emoţie. Am încredere în toţi parlamentarii PNL şi USR-PLUS şi în parlamentarii UDMR că vor respecta pactul de coaliţie şi am încredere nu numai că mă vor vota pe mine, că vor vota şi învestirea Guvernului, preşedintele Senatului, care va aparţine USR-PLUS. Vom face mobilizarea, pentru că este nevoie de mobilizare, nu avem o majoritate foarte consistentă”, a declarat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”