Alexandru Rafila susține că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun

Alexandru Rafila susține că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Rafila, ministrul propus al Sănătății a declarat la audierea în comisiile parlamentare, că certificatul verde este un instrument care salvează vieți, dar trebuie introdus în momentul oportun.

Ce spune Alexandru Rafila despre certificatul verde

Acesta a dat ca exemplu creșterea numărului de cazuri pentru trei săptămâni consecutive, chiar dacă pleacă de la un număr mic. De asemenea, ar trebui să se renunțe la certificatul verde atunci când se înregistrează descreșterea cazurilor.

„Acesta este un mecanism pe care toată lumea poate să îl înțeleagă. Nu e instrument opresiv, ci de protejare a sănătății publice și a sănătății individuale”, a subliniat Rafila.

Alexandru Rafila a făcut un apel către populație să se vaccineze pentru a petrece în siguranță sărbătorile de iarnă:

„Dacă vreți să avem sărbători liniștite, să ne protejăm vârstnicii sau persoanele vulnerabile din familie, să discutăm cu ei să îi convingem să se vaccineze.”

Proiectul privind obligativitate certificatului verde la locul de muncă a fost respins de Senat pe 27 octombrie, iar în prezent se află la Camera Deputaților, care are rol decizional în această speță.