Alin Stoica: Nu e niciun scandal între mine și Nicușor Dan. Instanța va decide care e modalitatea legală de ocupare a posturilor vacante. Vom merge în instanță cu toate primăriile unde găsim această situație (VIDEO)

Alin Stoica: Nu e niciun scandal între mine și Nicușor Dan. Instanța va decide care e modalitatea legală de ocupare a posturilor vacante. Vom merge în instanță cu toate primăriile unde găsim această situație (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a declarat că nu există „niciun fel de scandal sau război” între el și Nicușor Dan pe tema modalității legale de ocupare a posturilor vacante și că judecătorul este cel mai în măsură să decidă dacă practica detașărilor este una corectă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, despre situația detașărilor: Există o diferență de opinie între mine și Nicușor Dan

Întrebat de Ștefan Pășcuță în cadrul Știrilor B1 TV, vineri, dacă este legal să fie ocupate posturile prin detașare, având în vedere că primarul general spune că totul este perfect legal, prefectul Alin Stoica a declarat: „De aceea suntem în instanță. Instanța va decide care este modalitatea legală de ocupare a posturilor vacante din administrație. Există o diferență de opinie. Este un demers absolut natural, nu e vorba de niciun fel de scandal sau război. Atâta vreme cât există o diferență de opinie cu privire la aplicarea legii, cel în măsură să decidă care este calea corectă este judecătorul”.

„În niciun caz (nu este un război politic, n.r.). Având în vedere diferența flagrantă de opinie pe parte de aplicare a legii e normal să apelăm la cel care are această atribuție, și anume instanța de judecată”, a adăugat oficialul.

El a precizat că discuția a început în urmă cu aproximativ două luni.

„Aproximativ două luni în urmă a început discuția pe acest subiect, am transmis adrese, am așteptat răspunsuri, am avut și o întâlnire. Adresele nu sunt doar către Primăria Generală, este o practică destul de răspândită în administrație”, a mai spus Alin Stoica.

Prefectura Capitalei derulează o analiză pe toate sectoarele.

„Evident, avem în curs o analiză pe toate sectoarele. Unele sectoare nu practică această metodă de numire a directorilor, alte sectoare au încetat și au revenit asupra deciziilor de detașare. O să vedem dacă a mai rămas vreun sector care practică această metodă”, susține prefectul.

Prefectul Capitalei a punctat că instituția va merge în instanță „cu toate primăriile în care vom avea această situație”.

Ultima oră
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate