Alina Gorghiu, petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol: „Genul acesta de acuzații grave nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție” (VIDEO)

Alina Gorghiu, petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol: „Genul acesta de acuzații grave nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție” (VIDEO)
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului, a inițiat o petiție prin care cere demisia lui Narcis Bălășoiu, un deputat „acuzat de o infracțiune de viol și de act sexual cu minori”. „Genul acesta de acuzații foarte grave, de infracțiuni care înseamnă practic dezumanizare, nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție”, a subliniat liberala, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Alina Gorghiu a inițiat o petiție pentru demisia lui Aurel Bălășoiu, deputatul acuzat de viol

În startul dialogului, Ioana Constantin a explicat că, deși deputatul se confruntă cu acuzații grave, nicio lege din România nu îl obligă pe Aurel Bălășoiu să plece din Parlament.

„Din păcate, aveți dreptate. Constituția României nu prevede nici măcar posibilitatea unui referendum pentru schimbarea unui parlamentar din funcție. Probabil că și acest incident oribil va trebui să ne dea de gândit atunci când vom revizui Constituția, însă vă rog să îmi dați oportunitatea să fac câteva precizări, pentru că, da, este o petiție generată de refuzul domnului deputat Bălășoiu de a-și da demisia din Parlament, chiar și după ce colegii săi din PSD l-au exclus”, a spus Alina Gorghiu.

Liberala atrage atenția că situația „este una foarte complicată”.

„Vorbim de acuzații de viol, vorbim de acuzații de sex cu persoane minore și cred că genul acesta de acuzații foarte grave, de infracțiuni care înseamnă practic dezumanizare, nu pot fi lămurite decât în afara Parlamentului, de justiție, de instanțele abilitate. Nu poți să le lămurești cu dânsul în băncile Camerei Deputaților”, a adăugat senatoarea.

„O astfel de știre a șocat Argeșul – spuneați că este parlamentar de Argeș, dar cred că a șocat o întreagă țară, pentru că e greu să îți imaginezi în România un parlamentar acuzat de viol, și totuși lucrurile așa stau. Știți că unii spun, domne`, poate să fie un atac politic – nu am niciun fel de problemă cu viața fiecărui om, în intimitate fiecare face ce vrea, inclusiv oamenii politici, însă nu vorbim de opțiuni de viață intimă, vorbim de o altă situație, despre care n-am voie să tac nici eu – și opinia mea este că nu prea avem voie niciunii să tăcem pe acest subiect”, a continuat ea.

„Reacția celui acuzat, colegului deputat, a fost să ceară concediu de odihnă. Mie mi s-a părut o reacție cinică. În loc să îți dai demisia, ceri concediu de odihnă câteva zile. Aștept și îmi doresc să fie interpretat acest demers ca fiind unul strict legat de o situație care este de o gravitate teribilă, motiv pentru care rog încă o dată publicul care se uită la această petiție să nu o gândească în niciun alt fel de altă cheie decât gândidu-se că un parlamentar este acuzat de o infracțiune de viol și de act sexual cu minori”, a mai spus Alina Gorghiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)