Alina Gorghiu: Voi declanșa strângerea de semnături pentru a-l demite pe primarul din Călinești. Nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții (VIDEO)

Alina Gorghiu: Voi declanșa strângerea de semnături pentru a-l demite pe primarul din Călinești. Nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții (VIDEO)
Foto: Alina Gorghiu / Facebook

Senatoarea Alina Gorghiu, președinta PNL Argeș, a anunțat că începând de marți va declanșa procedura de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum privind demiterea lui Mihai Georgescu din funcția de primar al localității argeșene Călinești. „Nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții”, a subliniat liberala, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Alina Gorghiu (PNL), pe B1 TV, îl acuză pe primarul din Călinești de „comportament de om bolnav”

„Presa a investigat acest dosar și a publicat prima dată înregistrările, dar n-am putut rămâne lipsită de empatie, de sensibilitate și am reacționat public. Vă mulțumesc că ați făcut subiectul, pentru că opinia publică a văzut exact care e realitatea. Vreau să vă dau un detaliu din comunicatul Poliției, care este zguduitor. S-a stabilit din cercetări că în perioada, și aici vă rog să fim atenți la perioadă, octombrie 2021 – mai 2022, adică de mai bine de opt luni de zile, acest bărbat în cauză care are calitatea de funcționar public, de primar, a profitat de situația de autoritate asupra victimei, o fată de 20 de ani, și în scopul angajării pe altă funcție a pretins favoruri de natură sexuală acestei angajate aflate în subordine”, a declarat liderul PNL Argeș.

„Este absolut ireal ce aflăm din comunicatul Poliției, lucruri pe care presa le-a reclamat. Mă bucur că a fost suspendat din toate funcțiile politice de cei din PSD Argeș, însă vă mărturisesc că nu este reacția pe care o așteptam de la primar. Doar demisia mai poate rezolvă o mică problemă, demisia din funcția publică de primar. Ca atare, dat fiind faptul că nu și-a dat demisia, o să vă spun că de mâine, împreună cu colegii mei, cu orice cetățean interesant din Călinești de subiect, voi declanșa procedura de strângere de semnături pentru a demite aceste primar prin referendum”, a continuat Alina Gorghiu.

Senatoarea spune că inițiativa sa „nu are legătură cu politica”.

„Este o inițiativă care arată că nu toți suntem la fel, că nu avem cum să acceptăm hărțuiri sexuale în instituții, că nu avem cum să acceptăm fraze de genul «eu am ce vreau, am pe cine vreau, nu înțelegi viața, fata mea». Un comportament de om bolnav, un om care a folosit abuziv funcția publică și efectiv a violat integritatea fizică a unei tinere la locul de muncă, nu acasă, nicăieri. În societate nu avem voie să acceptăm așa ceva”, a mai spus liberala.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest