Alina Mungiu-Pippidi: Raportul MCV aplică pe dos recomandarea Parlamentului European

Alina Mungiu-Pippidi: Raportul MCV aplică pe dos recomandarea Parlamentului European

Politologul Alina Mungiu-Pippidi reacţionează după publicarea raportului MCV şi afirmă că documentul aplică „pe dos” recomandarea Parlamentului European din 2018. Atunci, un raport al Legislativului comunitar recomanda ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare pentru România până la sfârşitul mandatului comisiei Juncker și păstrat pentru Bulgaria.

Mai mult, Alina Mungiu-Pippidi susţine că MCV se află sub controlul opoziţiei din România.

„Multe se pot spune despre România, dar nu că e în urma Bulgariei. În speță, un raport al Parlamentului European din 2018 recomanda ca MCV să fie ridicat pentru România până la finele comisiei Juncker, și păstrat pentru Bulgaria. Și asta, cu tot cu legile justiției, și în mod logic, că Bulgaria nu trecuse din prima asemenea legi ca să aibă la ce să dea înapoi, și nici nu arestase vreun înalt demnitar, deși ziariștii bulgari au dovedit chiar în ultimele săptămâni legătura dintre fondurile europene și șeful statului.(…)

Raportul a fost însă comisionat unor independenți. MCV, în schimb, este complet sub controlul opoziției din România. Ca atare se poate ajunge la situația cînd recomandările Parlamentului European sunt puse în practică exact pe dos de către Comisie. Să vedem dacă nu asta va fi și soarte rezoluției adoptate ieri… În momentul în care totul devine politic, totul e posibil…”, a scris miercuri Alina Mungiu-Pippidi, pe site-ul romaniacurata.ro.