Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman: Revoluția nu s-a terminat complet

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman: Revoluția nu s-a terminat complet
Captură Video - U.S. Embassy Bucharest / Facebook

Revoluția din 1989 nu s-a terminat complet în România, consideră ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, care într-o conferință de presă desfășurată la Oradea a precizat că încă mai există baroni locali corupți.

„Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Reveoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (…) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac”, a afirmat diplomatul SUA, potrivit Agerpres.

Ambasadorul SUA, despre lupta împotriva corupției

Ambasadorul SUA a mai precizat că lupta împotriva corupției și protejarea statuluid e drept trebuie să continue în România:

„America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupţia (…) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest”, a punctat Adrian Zuckerman.

Oradea, un model de dezvoltare, în viziunea diplomatului american

Totodată, diplomatul american a lăudat autoritățile din Oradea pentru direția pe care municipiul a luat-o și pentru faptul că orașul reprezintă în prezent un model de succes pentru celelalte administrații:

„E o mare plăcere pentru mine să fiu aici, în Oradea, un oraş foarte, foarte frumos. Ce s-a întâmplat în Oradea în ultimii 10-12 ani este absolut uimitor. S-a dezvoltat într-un fel în care ar trebui şi restul României şi alte oraşe din România să se dezvolte. Am spus întotdeauna că România are un potenţial enorm pentru viitor în sectorul agricol, industrial şi economic, finanţe. Sper să se dezvolte în felul acesta. (…) I-am spus domnului Birta (primarul Oradiei -n.r.) că noi, de la Ambasadă, şi America, suntem pregătiţi să ajutăm Oradea în orice fel ca să continue această dezvoltare a oraşului. Aştept să revin în viitorul apropiat şi să discutăm mai multe, specific, cum putem colabora cu oraşul pentru această dezvoltare”, a declarat Zuckerman, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul Florin Birta.