Anca Boagiu, aleasă vicepreședinte în Partidul Popular European: Sunt onorată. PPE dorește recredibilizarea României

Anca Boagiu, aleasă vicepreședinte în Partidul Popular European: Sunt onorată. PPE dorește recredibilizarea României

Conducerea PPE a anunțat joi că s-au ales 10 vicepreședinți ai formațiunii,  printre care se află și senatorul PDL Anca Boagiu, aleasă cu 274 de voturi.

Alături de vicepreședintele PDL au mai fost aleși vicepreședinți și ministrul de stat pentru afaceri europene din Irlanda, Lucinda Creighton, un fost ministru de externe al Bulgariei, Rumiana Jeleva, Corien Wortmann-Kool, actualul vicepreşedinte al PPE şi membru al Parlamentului European.

La finalul votului, Anca Boagiu s-a declarat onorată să facă parte din noua conducere a PPE.

„Congresul PPE este un moment important pentru România. Scopul a fost acela de a recredibiliza România după evenimentele neplăcute care ne-au dus în zona neagră de parteneriat. Au fost adoptate documentele politice ale partidului, soluții pe care le vom aplica înn viitor, răspunsul nostru a fost mai multă Europă. A fost aleasă o nouă conducere, din care sunt onorată că fac parte. Cel mai important mesaj pe care l-am primit de la liderii UE este că România se află în centrul Europei și se așteaptă să contribuie la întărirea politicilor. România este un partener de nădejde, pe care tocmai PPE l-a însărcinat să implementeze măsurile luate”, a declarat senatorul.

Anca Boagiu: Sunt onoarată să fac parte din echipa PPE

Embed: " />

În funcția de secretar general al PPE a fost ales tot spaniolul Antonio Lopez, în timp ce trezorier al PPE a fost ales germanul Ingo Friedrich, unul candidat pentru această funcție.

„Sunt convins că vom lucra foarte bine și cu cei care nu au fost aleși, membri convinși ai partidului nostru. Vreau să le transmit simpatia pentru angajamentul lor în ceea ce privește munca. Îi felicit pe cei 10 vicepreședinți, trezorier și secretarul general”, a declarat președintele PPE, Wilfried Martens, după desemnarea funcțiilor.

Miercuri, în prima zi a Congresului PPE, belgianul Wilfried Martens a fost reales pentru încă un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European, cu 91% dintre voturi. Martens a fost singurul candidat la pentru funcția de președinte al PPE.

PPE a ales-o pe Anca Boagiu vicepreședinte

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe