ANI cere urgentarea soluției în dosarul incompatibilității lui Klaus Iohannis

ANI cere urgentarea soluției în dosarul incompatibilității lui Klaus Iohannis

Agenția Națională de Integritate cere Înaltei Curți de Casație și Justiție să schimbe termenul în cazul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, transmite B1 TV. Primul termen al dosarului ar urma să se judece pe 18 noiembrie, la două zile după al doilea tur al prezidențialelor.

Solicitarea ANI urmează să fie analizată de judecători. Inspectorii ANI doresc ca acest dosar al lui Klaus Iohannis să fie soluționat mult mai devreme decât data stabilită de judecătorii Înaltei Curți. 

În continuare judecătorii sunt la faza în care analizează documentele care au fost depuse la dosar, după ce pe data de 30 septembrie au solicitat ANI și lui Klaus Iohannis să depună la ÎCCJ toate documentele privind admisibilitatea recursului formulat de ANI.

Inspectorii de integritate au contestat la ÎCCJ decizia dată de judecătorii Curții de Apel Alba Iulia, care anul trecut au anulat reportul prin care Klaus Iohannis a fost declarat incompatibil, din pricina faptului că a deținut simultan funcția de primar al Sibiului, dar și de reprezentant al Municipalității în adunările generale de apă și canal.

Nu este pentru prima dată când ANI cere ÎCCJ să se grăbească cu acest dosar. Și în urmă cu aproximativ o lună a fost depusă o solicitare similară.

Ultima oră
08:57 - Diana Șoșoacă cere să îi fie prezentate „toate dovezile științifice care atestă existența virusului”
08:57 - Alexandru Rafila îl critică pe Florin Cîțu: Mă aşteptam la nişte soluţii de sănătate publică, nu la anchete în care dânsul se anchetează singur să vedem de ce nu a făcut nimic
08:32 - Dan Barna face scandal după ieșirea de la guvernare: „România a ajuns cel mai mare donator de vaccinuri din Europa”
08:31 - Klaus Iohannis va participa la congresul PNL: „Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă” / Ce spune președintele despre ultimele declarații ale lui Ludovic Orban
08:28 - Klaus Iohannis, mesaj categoric la Adunarea Generală ONU. Susține vaccinarea obligatorie anti-COVID, pentru anumite categorii profesionale
08:23 - OMS: Delta a înlocuit celelalte trei variante “îngrijorătoare” ale coronavirusului
07:54 - Accident grav, în Hunedoara: două autocisterne s-au ciocnit
07:44 - Raluca Turcan: Salariul minim ar putea creşte cu 8-12%, înainte de sfârşitul anului
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz