Băsescu: Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă

Băsescu: Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă

Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în emisiunea X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV.

"Legat de faptul că sunt acoperiți în presă. Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presa. De regulă, serviciile secrete folosesc acești oameni în teatre de război.

Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Sunt agenți de influență, invitați la discuții, la SIE, la SRI. Li se explică anumite lucruri și ei pe urmă le promovează în presă", a declarat Băsescu.

Acesta s-a referit și la afirmațiile făcute de Ponta în ultima vreme, potrivit cărora printre liderii social-democrați s-ar afla și un ofițer acoperit.

”Din păcate, am ajuns la stadiul în care facem un joc politic pe seama serviciilor secrete", a opinat fostul șef al statului.

Traian Băsescu a mai spus că are certitudinea că Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofițeri acoperiți: ”În ceea ce mă privește, eu nu am dubii, dar nu am dovezi la Ponta și Ghiță. Ghiță mă amenința cu chemarea la comisii. Foarte bine. Să mă cheme. Am spus că nu am cum să dovedesc, pentru că așa ceva nu ai cum să dovedești. Nu ai cum să dovedești că există hotărârea lui Ponta care a secretizat pentru totdeauna rezerviștii din serviciile secrete".

”Vreau să precizez că, în mod categoric, acești oameni, după ce au devenit membri ai Parlamentului, nu au mai fost ofițeri acoperiți, au fost trecuți în rezervă și cu asta basta. Serviciile secrete nu ar încălca legea. Nu numai persoana ar fi în dificultate, dar serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un procuror, un judecător, un parlamentar.

Asta nu au voie să facă și vă pot asigura că nu au încălcat legea după ce m-am instalat la Cotroceni. A fost una dintre primele atenționări făcute și în CSAT, în care am atenționat cu privire la respectarea legii din acest punct de vedere", a mai declarat Traian Băsescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)