Florian Bodog: „Avocatul Poporului dă dreptate PSD – privatizarea sănătăţii făcută noaptea de PNL este extrem de nocivă”

Florian Bodog: Avocatul Poporului dă dreptate PSD - privatizarea sănătăţii făcută noaptea de PNL este extrem de nocivă
Sursă foto: Facebook / Florian Bodog

Fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, salută decizia Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Cosntituțională ordonanța de urgență privind liberalizarea serviciilor medicale.

Senatorul PSD susține că Avocatul Poporului ar confirma acuzațiile PSD privind faptul că aceste modificări făcute de ministrul Victor Costache ar fi „extrem de nocive” pentru că afectează „dreptul românilor la servicii medicale şi va distruge sistemul de sănătate”.

„Avocatul Poporului dă dreptate PSD: privatizarea sănătăţii făcută noaptea de PNL este extrem de nocivă.

OUG “Plăteşti ca să trăieşti” adoptată de Guvernul Orban pentru prietenii ministrului Costache și a președintelui Iohannis afectează grav dreptul românilor la servicii medicale şi va distruge sistemul de sănătate!”, a scris Florian Bodog pe Facebook.

Acesta subliniază o declarație făcută de Renate Weber în care această spune că ordonanța va duce la „sărăcie accentuată” și la „lipsa accesului la orice tip de de servicii medicale.

„Efectele pe termen mediu și lung vor conduce la sărăcirea accentuată a sistemului public de servicii medicale, concomitent cu lipsa accesului la orice tip de servicii medicale al persoanelor care nu-și permit accesarea serviciilor private”, afirma Avocatul Poporului.