Ludovic Orban continuă depesedizarea: Geronimo Brănescu, înlocuit din fruntea ANSVSA cu Csutak Nagy Laszlo. Ce alte schimbări și numiri au mai fost făcute

Ludovic Orban continuă depesedizarea: Geronimo Brănescu, înlocuit din fruntea ANSVSA cu Csutak Nagy Laszlo. Ce alte schimbări și numiri au mai fost făcute
Foto: Hepta

Premierul Ludovic Orban continuă seria de modificări de la conducerea mai multor instituții publice, serie pe care chiar el a numit-o drept „marea depesedizare”.

Joi, a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de eloberare din funcția de președinte Autorității Naționale Sanitare Veterina și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lui Geronimo Brănescu. De altfel, această demitere a fost anunțată de premier încă de la momentul preluării de mandat de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

În locul acestuia a fost numit Csutak Nagy Laszlo, până în prezent vicepreședinte în cadrul ANSVSA și membru al UDMR. (CV-ul integral AICI)

Tot în cadrul ANSVSA, Ludovic Orban a emis și hotărârea de eliberare a lui Traian Constantin Petcu din funcția de vicepreședinte.

Modificări au fost operate și în cadrul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități. Aici a fost liberat din fruntea instituției Mihai Tomescu și a fost numită la conducere Maria Mădălina Turza. Aceasta este o activistă pentru drepturile omului, fiind președinta Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. și mama unei fetițe cu sindrom Down.

De asemenea, a mai fost publicată în Monitorul Oficial și decizia de numire în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii a lui Florian-Emil Dumitru, fost președinte al Federației Pro Agro.