Cătălin Drulă, întrebat câţi salariaţi Metrorex ar trebui să plece: Sper să nu se ajungă acolo / Un consilier al directorului Metrorex ia 9.500 de lei net, dublu față de un consilier de ministru

Cătălin Drulă, întrebat câţi salariaţi Metrorex ar trebui să plece: Sper să nu se ajungă acolo / Un consilier al directorului Metrorex ia 9.500 de lei net, dublu față de un consilier de ministru
Foto: Guvernul României / Facebook

Inspectorii Corpului de Control al ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, au ajuns la concluzia că salariile de la Metrorex nu pot rămâne la nivelul actual decât dacă e redus numărul de angajați. Raportul Corpului de control mai arată că sporul „de tunel”, în cuantum de 20-40%, e primit de toți angajații, inclusiv de cei care nu au coborât niciodată în subteran. Drulă a declarat că se va adresa Curții de Conturi pentru a determina valoarea prejudiciului creat și persoanele responsabile.

Cătălin Drulă, despre salariile de la Metrorex

„Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănată cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână”, a declarat ministrul Transporturilor, la Digi24.

Drulă a amintit că în legea bugetului de stat, recent adoptată de Parlament, e prevăzut clar că o companie de stat care a avut pierderi mari anul trecut nu poate avea cheltuieli cu personalul decât cât avea la începutul lui 2020.

„Ca urmare a aşa-zisei negocieri a Contractului Colectiv de Muncă, în condiţii de pandemie, s-au crescut salariile cu 18%. S-au dublat salariile în 5 ani, sporul de metrou care ar fi trebuit primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile”, amai precizat Cătălin Drulă.

El și-a manifestat speranța că nu se va ajunge la disponibilizări în cadrul Metrorex: „Sper să nu se ajungă acolo, nu îmi doresc ca asta să fie soluţia. Nu era nevoie de negocierea Contractului colectiv de muncă. Avem o lege, Legea 55, care spune că toate contractele colective de muncă se prelungesc automat pe perioada stării de alertă şi încă 90 de zile. Suntem încă în stare de alertă. (…) Consiliul de Administrația trebuia să negocieze. Consiliul de Administrație pe care l-am demis astăzi a delegat mai departe unei comisii de negociere formată din 15 oameni, din care 10 sunt membri ai sindicatului, a cam negociat sindicatul cu sine”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari