Ce probleme cu legea a mai avut primarul din Sângeorz-Băi care și-a umilit și filmat fetița

Ce probleme cu legea a mai avut primarul din Sângeorz-Băi care și-a umilit și filmat fetița
Foto: ZIar de Bistrița

Traian Ogâgău, primarul oraşului Sângeorz-Băi, a revoltat o țară întreagă după ce a ieșit la iveală modul în care își tratează propria fiică. O primă înregistrare a arătat-o pe fetiță stând în genunchi, dezbrăcată și cu mâinile ridicate. El îi cere să spună de mai multe ori că nu va mai fi obraznică și-și va face toate lecțiile. Copila repetă plângând tot ce-i cere tatăl. Într-o a doua înregistrare, de data aceasta audio, Ogâgău poate fi auzit cum sparge sticle, trântește obiecte, urlă, înjură și amenință. Pe acest fundal, poate fi auzită o fetiță spunându-i alteia să nu mai plângă, pentru că o să-l enerveze și mai tare. Întrebat în legătură cu atitudinea lui, Ogâgău a spus că nu e treaba nimănui cum își crește copiii. În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem, iar edilul riscă să fie acuzat de rele tratamente aplicate minorului.

Nu e prima dată când Traian Ogâgău are probleme cu legea.În 2012, el a fost condamnat definitiv pentru că a condus beat. În vara acestui an, el a fost condamnat în primă instanță pentru că a refuzat prelevarea de mostre biologice. Edilul din Sângeorz-Băi a mai fost condamnat de Judecătoria Năsăud pentru conflict de interese, după ce i-a dat un teren al Primăriei propriului tată. Curtea de Apel Cluj, însă, a anulat sentința și el a rămas doar cu un avertisment.PNL a anunțat căse delimiteazăde edil.

Traian Ogâgău, acuzat de conflict de interese: I-a dat tatălui său un teren al Primăriei

În februarie, primarul orașului Sângeorz-Băi a fost condamnat de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare pentru că s-a folosit de funcție pentru favorizarea unor persoane, în speță propriul tată. Judecătorul i-a interzis atunci dreptul de a mai fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 3 ani.

În iunie, însă, Curtea de Apel Cluj a desființat această decizie și a stabilit că Ogâgău poate candida pentru un nou mandat. El a rămas doar cu un avertisment. Asta deși chiar și Agenția Națională de Integritate a susținut că Ogâgău se află în conflict de interese.

Traian Ogâgău a fost acuzat la acea vreme că i-a dat tatălui său, pe care îl cheamă la fel, un teren de la Primărie.

Traian Ogâgău senior depusese la Primăria Sângeorz-Băi o cerere pentru închirierea unui teren de 2.600 de metri pătrați. Cererea a fost avizată favorabil, fără a fi trecută prin Consiliul Local și fără licitație, așa cum prevede legea. Apoi, terenul i-a fost închiriat seniorului pe o sumă derizorie – 100 de lei pe an, nota observatorbn.ro la acea vreme. Traian Ogâgău Sr. a amplasat acolo mai mulți stupi de albine.

„Nu aș face nimic ilegal, mai ales că e vorba de tatăl meu. Tata a depus o cerere, ca și oricare cetățean din orașul nostru, fiind vorba de închiriere, nu de concesiune. Acum, discutăm și de un teren liber de sarcini, dar aflat așa, la o margine, cum se spune, așa că prea multe nu poți să faci pe el”, susținea edilul la acea vreme.

Ogâgău ar fi scăpat de condamnare pentru că există o lege care permite oferirea gratuit a terenurilor pentru apicultură, or tatăl său a folosit suprafața în acest scop.

Traian Ogâgău a mai fost acuzat că i-a închiriat un teren al Primăriei și verișorului său, Ogâgău Emil Vasile, prin firma acestuia, pentru activități comerciale, mai notează observatorbn.ro.

Primarul din Sângeorz Băi, condamnări pentru conducere sub influența alcoolului, respectiv pentru refuzul de a i se preleva probe

În luna iulie a acestui an, primarul din Sângeorz-Băi a fost condamnat de către Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare și 80 de ore de muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Decizia instanței nu este, însă, definitivă.

Totul după ce, în noiembrie 2016, Ogâdău s-a urcat beat la volan pentru a ajunge de la un restaurant acasă.

Potrivit gazetadebistrita.ro, Poliția a fost alertată chiar de o persoană care l-a văzut pe edil în local. Primarul a fost oprit de polițiști și invitat să sufle în etilotest. Nu a vrut nici asta, nici să i se preleveze probe de sânge. Ulterior, el a plecat din fața agenților fără permisiunea lor.

Polițiștii l-au amendat atunci, iau reținut permisul și a fost deschis un dosar penal, care abia în 2019 a ajuns pe masa judecătorilor.
În apărarea sa, Traian Ogâgău a spus că a mers în restaurant doar în control, a stat 15 minute și nu a băut nimic, iar polițiștii nu au făcut decât să comploteze împotriva lui, pentru că el vrea să „curețe” orașul.

În 2012, Traian Ogâgău a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru că s-a urcat beat la vola. Potrivit gazetadebistrita.ro, Judecătoria Bistrița a hotărât inițial ca acesta să primească o amendă de 1.000 de lei, dar apoi Curtea de Apel a transformat sentința în închisoare cu suspendare.

Ultima oră
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)
21:25 - Daniel Coriu: Am ajuns la o situație dramatică prin nevaccinare, dar și din cauza unor medici iresponsabili care au transmis mesaje greșite / Am propus încă din iulie la Ministerul Sănătății certificatul verde pentru medici (VIDEO)
21:03 - Președintele Colegiului Medicilor: OMS trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă. Nu mai putem face față cazurilor noi și avem un număr enorm de decese evitabile
20:40 - Guvernul Dacian Cioloș și-a stabilit componența. Cum arată lista de miniștri cu care va merge USR în Parlament
20:36 - Dezastru în sudul Indiei din cauza inundațiilor: Zeci de persoane au murit sau sunt date dispărute, iar viiturile și alunecările de teren au devastat comunitățile din regiune (VIDEO)
20:06 - O scriitoare spaniolă de succes era de fapt… trei bărbați. Aceștia au ieșit din anonimat după ce au câștigat un premiu literar de un milion de euro
19:37 - 41.566 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 22.629 cu prima doză. România ar putea trece luni de 6 milioane de persoane vaccinate cu măcar o doză
19:20 - Ea este concurenta căreia Carla`s Dreams i-a promis 100.000 de euro!