Cine este Eduard Novak, propunerea de ministru al Tineretului și Sportului din partea UDMR. Parlamentarul a primit aviz pozitiv din partea comisiilor

Cine este Eduard Novak, propunerea de ministru al Tineretului și Sportului din partea UDMR. Parlamentarul a primit aviz pozitiv din partea comisiilor
Foto: portocalamecanica.ro

Eduard Novak a primit miercuri, aviz pozitiv din partea comisiilor reunite pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputațiilor și Senat. Politicianul deține în prezent funcția de președinte al Federației Române de Ciclism.

Carol Eduard Novak are 44 de ani, medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice din 2012, găzduite la Londra. De asemenea, a cucerit și două medalii de argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing, din 2008 și la Londra 2012.

De-a lungul timpului, sportivul a adunat multiple medalii la Mondialele de paraciclism. În 2019 a câștigat bronzul la Mondialele de paraciclism pe șosea de la Emmen, Olanda, iar în februarie 2020 a obținut 3 medalii, unade argint şi două de bronz, la Campionatele Mondiale de paraciclism pe velodrom de la Milton, Canada.

Eduard Novak are piciorul drept amputat. A transformat o dramă într-o oportunitate

Novak este absolvent al facultății de Drept din cadrul Universității București. Inițial, a practicat patinaj viteză, dar un accident rutier suferit în 1996 i-a deschis alt drum. Și-a pierdut laba piciorului drept, dar a devenit ciclist profesionist.

Propunerea UDMR este președinte al Federației Române de Ciclism din 2013. Sportivul afondat o echipă profesionistă de ciclism în 2012, sub numele de Tuşnad Cycling Team, devenită între timp Novak Team – echipă continentală, iar de curând,a înfiinţat şi o academie de ciclism.

Eduard Novak a trecut de comisii cu 17 voturi „pentru” și unul „împotrivă”.