CNCD s-a autosesizat în cazul scandalului provocat de deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă la un fast-food din Capitală (VIDEO)

CNCD s-a autosesizat în cazul scandalului provocat de deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă la un fast-food din Capitală (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Colegiul Director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat, miercuri, în cazul deputaților PSD Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă, care au provocat un scandal într-un fast-food din Capitală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

CNCD s-a autosesizat în cazul scandalului provocat de deputații PSD Adrian Solomon și Irinel Stativă la un fast-food din Capitală

Anunțul a fost făcut de Astalosz Csaba, președintele CNCD, pentru Agerpres, în contextul în care Adrian Solomon și Irinel Ioan Stativă au fost protagoniștii unui scandal monstru într-un fast-food din Sectorul 3 al Capitalei. După ce personalul localului le-a reproșat că nu poartă mască, deși legea stipulează explicit această regulă de siguranță sanitară pentru spații închise, cei doi au devenit recalcitranți și au fost agresivi verbal cu angajații.

„Băi Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panaramă!”, i-a spus Adrian Solomon casierului, care părea să fie de o altă etnie și care l-a rugat respectuos să își pună masca de protecție. Colegul său de partid, Irinel Ioan Stativă, îl îndemna, totuși, la calm.

Acestea fiind spuse, paznicii au sesizat poliția, astfel că un echipaj s-a deplasat la fața locului. Odată ajunși acolo, agenții au fost întâmpinați cu același comportament agresiv de către cei doi deputați PSD, care în acel moment purtau mască – ulterior, imaginile surprinse din interiorul localului au arătat că inițial au refuzat să facă acest lucru.

„Băi Mustafa (…) ești în România aicea (…) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! (…) Băi, panaramă!”, i-a spus Adrian Solomon casierului, care părea să fie de o altă etnie și care l-a rugat respectuos să își pună masca de protecție.

„Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde? (…) Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? (…) Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine? (…) Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”, le-a spus Solomon polițiștilor.

În cele din urmă, cei doi deputați PSD au fost amendați cu un total de 2.600 de lei pentru comportamentul recalcitrant, respectiv cu 4.000 de lei pentru că nu au purtat mască, deși se aflau în spații închise.

„În urma analizării imaginilor video, poliţiştii Serviciului de Poliţie pentru Centrul Vechi i-au sancţionat contravenţional pe cei doi bărbaţi şi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor care se aplică în starea de alertă pentru prevenirea şi combaterea noului coronavirus”, a informat Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Lucian Romașcanu (PSD), despre scandalul în care au fost implicați deputații PSD, în direct pe B1 TV

Senatorul Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a reacționat în direct pe B1 TV, unde a explicat că social-democrații, din principiu, nu sunt de acord „cu niciun fel de încălcare a legii”.

„Nu oftez de la domnul Solomon, oftez de la căldură, dar există, din ce vedem, două informații care se bat cap în cap. O dată, de la Poliție, că au fost amendați, a doua oară, din partea dumnealor, cum că nu au fost. Discutând principial, lucrurile se vor lămuri în instanță, ce a fost și ce n-a fost. Principial vorbind, nu suntem de acord cu niciun fel de încălcare a legii, nu suntem de acord cu niciun fel de jignire aduse organelor și instituțiilor statului. În consecință, cine face asemenea lucruri și este dovedit vinovat, trebuie să plătească și să suporte consecințele”, susține Lucian Romașcanu.