Coaliția continuă implementarea pachetului „Sprijin pentru România”. Nicolae Ciucă: Aprobăm alocarea a 1,77 miliarde lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și la forța de muncă (VIDEO)

Coaliția continuă implementarea pachetului „Sprijin pentru România”. Nicolae Ciucă: Aprobăm alocarea a 1,77 miliarde lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și la forța de muncă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Guvernul adoptă, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care alocă 1,77 miliarde lei pentru a compensa creșterea prețurilor la materialele de construcții și la forța de muncă, ca parte din măsurile prevăzute de pachetul economico-social „Sprijin pentru România”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, în debutul reuniunii de la Palatul Victoria.

Nicolae Ciucă: „Investim în economie, păstrăm locurile de muncă și, în felul acesta, reușim să ne îndeplinim obiectivele asumate de a dezvolta România”

„Luni seara anunțam un pachet de măsuri economico-sociale denumit «Sprijin pentru România». În acest moment putem să spunem că o parte din aceste măsuri au început să fie implementate. Astfel, vom aproba astăzi o ordonanță de urgență prin care alocăm 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții, de asemenea creșterea prețurilor la forța de muncă. Acest pachet de 1,77 de miliarde de lei face parte din pachetul total de 5,2 miliarde. Diferența o vom asigura din fonduri europene, ceea ce înseamnă că în scurt timp, așa cum am discutat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, avem deja identificate liniile de finanțare și vom continua să sprijinim domeniul construcțiilor”, a declarat premierul, joi, la începutul ședinței de Guvern.

Guvernul sprijină autoritățile locale să își ducă la bun sfârșit proiectele pe care și le-au asumat, spune Nicolae Ciucă.

„Avem nevoie ca acest sector să își mențină capacitatea și, de asemenea, să poată să își asume în viitor celelalte proiecte, pentru că avem în PNRR, de asemenea, o gamă largă de proiecte pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Practic, în tot acest ansamblu de măsuri, sunt două componente esențiale, care au o singură rezultantă, și anume investim în economie, păstrăm locurile de muncă și, în felul acesta, reușim să ne îndeplinim obiectivele asumate de a dezvolta România”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Oficialul a amintit că și miercuri au fost adoptate o parte din măsurile prevăzute de pachetul „Sprijin pentru România”.

„Este, de asemenea, important să subliniem că ieri în Parlament, așa cum ne-am asumat în coaliție, au fost aprobate două proiecte de legi care urmează să plece la promulgare. Este vorba de acel proiect de lege prin care asigurăm salariile în agricultură și în industria alimentară de 3.000 de lei, similar celor din domeniul construcțiilor. De asemenea, prin proiectul de lege aprobat ieri, se asigură majorarea normei de hrană pentru persoanele internate în spitale”, a precizat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe