Complet lipsită de reacție, conducerea PNL îi lasă baltă pe liderii din teritoriu. Șeful PNL Vrancea: „Avem premier, dar, ce să vezi, nu prea suntem la guvernare pentru că suntem loviți din toate părțile” (VIDEO)

Complet lipsită de reacție, conducerea PNL îi lasă baltă pe liderii din teritoriu. Șeful PNL Vrancea: „Avem premier, dar, ce să vezi, nu prea suntem la guvernare pentru că suntem loviți din toate părțile” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Într-o coaliție dominată de PSD, conducerea PNL este complet lipsită de reacție și continuă să îi lase baltă pe liderii din teritoriu. Așa s-a întâmplat și cu șeful PNL Galați, Cătălin Toma, care este și președinte la Consiliul Județean Vrancea și care spune că, deși premierul e dat de ei, liberalii sunt „loviți din toate părțile”.

Liderul PNL Vrancea reclamă că liberalii sunt „loviți din toate părțile”. Conducerea PNL, complet lipsită de reacție

PNL „nu prea” este la guvernare, a fost semnalul de alarmă tras de liberal.

„Avem premier, dar, ce să vezi, nu prea suntem la guvernare pentru că suntem loviți din toate părțile. Orice face un ministru PSD, că trebuie să vorbim românește, este atacat cine? E atacat premierul, voi sunteți atacați, că sunteți liberali. Această asociere PNL-PSD nu este atât de fericită pe cât ne-am dori. Și nu trebuie să ne ferim de acest lucru”, a declarat Cătălin Toma, la ședința aleșilor locali din PNL Vrancea.

„Dacă ai un partid la fel sau mai puternic în opoziție cu tine, crezi că duci la capăt un proiect? Cum se întâmplă la voi în consiliul local unde nu aveți majoritate? Vine proiectul, îl votează și la revedere. Cum se întâmplă unde avem noi majoritate? De regulă, din ce știu de la colegii primari și știu bine se discută cu toți consilierii locali și se prezintă corect. La colegii de coaliție nu prea se discută, doar se votează, dar aceste lucruri ne prezintă ceva – că în 2020 Vrancea a vrut o schimbare. Dar nu putem să ne oprim aici. Observ că mi se reproșează de către opoziție că nu terminăm proiecte și nu facem nimic. Oprișan a stat 20 de ani și nu a făcut nimic”, a adăugat președintele PNL Vrancea.

Liderul PNL Satu Mare, lăsat baltă de conducerea partidului după ce a rupt coaliția locală cu UDMR

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a anunțat că renunță la alianța din județ cu UDMR, partid pe care îl acuză că are comandă dublă, o aluzie la apropierea de guvernul Viktor Orban al Ungariei. În loc să îl susțină, conducerea centrală a liberalilor a transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt Ionuț Stroe, că nu a fost consultată înainte să fie luată decizia – asta, deși Cozma precizase că a informat-o și că i s-a spus ca organizația să procedeze cum este mai bine pentru sătmăreni.

Deși au luat atitudine față de reacția firească a lui Adrian Cozma, liderii PNL au avut o reacție extrem de timidă la discursul rasist pe care l-a susținut Viktor Orban al Ungariei în România. La fel de timizi au fost și în ceea ce privește atitudinea UDMR, deși gesturile Uniunii și legătura dintre ea și Budapesta au stârnit o mulțime de controverse în ultimele luni.

Invitat recent în studioul B1 TV, politologul Stelian Tănase i-a criticat dur pe liberali pentru că nu au reacționat la pozițiile pro-Orban ale UDMR, spunând despre politicieni că „sunt molâi, sunt lași”. UDMR a devenit o anexă a Fidesz și trebuie să plece de la guvernare, a fost verdictul scriitorului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”
15:06 - Adrian Negrescu, despre „taxa pe soare”: E ca un fel de bomboană pe colivă în sectorul energetic. Virgil Popescu s-a pierdut în declarații. De fiecare dată când a fost vorba de energie, au fost măsuri ezitante (VIDEO)
14:59 - Dani Mocanu a făcut ravagii pe TikTok. Manelistul s-a filmat în timp ce își distrugea bolidul în valoare de 200.000 de euro