Condițiile impuse de AUR pentru PSD, pentru a vota moțiunea de cenzură anti – Guvernul Cîțu

Condițiile impuse de AUR pentru PSD, pentru a vota moțiunea de cenzură anti - Guvernul Cîțu

Parlamentarii AUR impun două condiții celor de la PSD, pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

„Am văzut textul moţiunii de cenzură şi avem observaţii. Noi avem două condiţii pentru a vota această moţiune: Textul să fie serios şi în concordanţă cu poziţiile publice pe care AUR le-a avut ca singură forţă de opoziţie reală şi în al doilea rând,să găsim voturi şi din partea arcului guvernamental – minorităţi, UDMR, USR, PNL”, a declarat George Simion în Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă mai crede că există un blat PSD – PNL, co-președintele AUR a declarat: „Da, cu siguranţă. În ceea ce priveşte PNRR, ei au avut şi voturile PSD – se poate vedea, este totul electronic, public”.

Moțiunea de cenzură anti-Cîțu, depusă în Parlament săptămâna viitoare

Partidul Social Democrat a finalizat textul moţiunii de cenzură şi îl va depune la Parlament săptămâna viitoare, a anunţat, luni, preşedintele formaţiunii, Marcel Ciolacu.

Titlul moţiunii de cenzură inițiate de PSD este „România eşuată. Recordul ‘fantastic’ al Guvernului Cîţu”.

Luni, Marcel Ciolacu a expus motivele pentru care guvernul Cîțu ar trebui dărâmat de la putere, enunțând printre ele și unul legat de PNRR: „Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dosească miliarde de euro pentru firmele de consultanță sau firmele de casă ale PNL și USR”.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți