Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, despre excluderea Dianei Șoșoacă: Nu se poate integra într-o echipă. Să nu exagerăm acum aportul său în mica izbândă pe care a obținut-o AUR la alegeri (VIDEO)

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, despre excluderea Dianei Șoșoacă: Nu se poate integra într-o echipă. Să nu exagerăm acum aportul său în mica izbândă pe care a obținut-o AUR la alegeri (VIDEO)
Foto: facebook.com/pagina.claudiu.tarziu

Copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a explicat miercuri seară, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că Diana Șoșoacă a fost exclusă din formațiunea politică pentru că ”nu se poate integra într-o echipă” și nu a reușit ”să se acomodeze la stilistica AUR”.

„Evident că știam stilistica domniei sale și am încercat să o determinăm să se acomodeze la stilistica AUR, dar se pare că există o incompatibilitate între cele două stilistici, ca să fiu elegant. Evenimentul de astăzi a umplut paharul. (…) Doamna Șoșoacă nu a înțeles că fiecărui parlamentar îi este atribuit un număr de minute pentru a-și exprima declarația politică și care, fiind rugată să se apropie de final pentru că depășise foarte, foarte mult timpul alocat, a continuat să peroreze și microfonul i-a fost tăiat de președinta Senatului. (…) Domnul Lavric a rugat-o frumos pe doamna Șoșoacă să meargă la locul dânsei după ce i se tăiase deja microfonul și continua să vocifereze. A rugat-o și colegial, și în calitate de secretar de ședință. era dreptul lui să facă lucrul ăsta. Ăsta e un episod pe care nu trebuie să-l tratăm cu mai multă importanță decât are. Este un episod care se adaugă multor altora, publice sau interne, și doamna Șoșoacă nu se poate integra într-o echipă. Am încercat, o prețuim pentru anumite valențe ale domniei sale și ne-ar fi plăcut să facem echipă cu domnia sa. Din păcate, n-am reușit”, a declarat Claudiu Târziu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

La remarca potrivit căreia Doana Șoșoacă a avut o contribuție la numărul de voturi înregistrat de AUR la alegerile parlamentare, Claudiu Târziu a replicat: ”Haideți să nu exagerăm acum aportul doamnei Șoșoacă în mica izbândă pe care a obținut-o partidul AUR. Doamna Șoșoacă, fără îndoială are un număr de simpatizanți, a fost votată de către un număr de români, dar nu doamna Șoșoacă este factorul determinant al rezultatului obținut de AUR. Doamna Șoșoacă nu avea o notorietate atât de mare încât să fie decisivă în rezultatul obținut de AUR. A avut aportul dânsei, în mod sigur, dar să păstrăm proporțiile. Foarte mulți membri ai AUR, neștiuți, au muncit pe brânci pentru acest rezultat și ar fi nedrept să punem în dreptul unuia, care e mai vizibil și mai vocal, această mică izbândă. (…) Ce facem acum, reducem la zero toți parlamentarii AUR ca să o punem pe doamna Șoșoacă în prim plan? Nu-i corect”.

Ultima oră
22:03 - Romprest: „Mulțumim public tuturor operatorilor care au refuzat să fie atrași în acțiunile primarului”
21:39 - Mirel Rădoi, prima reacție după înfrângerea naționalei la Jocurile Olimpice: „Am suferit o lecție de fotbal”
20:51 - Avertismentul lui Anthony Fauci despre pandemia de COVID-19: „Direcția spre care ne îndreptăm este greșită”
20:22 - Slovacia a adoptat o lege care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii
19:44 - CTP, critici dure la adresa naționalei de fotbal, umilită de Coreea de Sud cu 4-0: „Niște băieți făcuți grămadă, din care sare mingea ca din colțul mesei, neînstare să lege trei pase ca lumea”
19:13 - Încă un om a fost ucis de un urs, în România: Victima, un bătrân de 80 de ani din Mureș
19:02 - În aproape orice hotel din Europa turiștii fac dovada vaccinării, vindecării sau a unui test PCR. În România, autoritățile par liniștite. Expert: „Într-o lună același lucru se poate întâmpla și la noi”
18:18 - Tot mai multe țări au urmat exemplul Franței și au impus certificatul COVID-19 pentru accesul la hoteluri, restaurante sau terase. Măsura, discutată și în România
17:50 - Noi proteste masive în Franța împotriva vaccinării obligatorii sau a introducerii permisului COVID-19 pentru spațiile publice
17:22 - Dan Barna îi ceartă pe românii care vor relaxarea restricțiilor: „Avem un optimism nefundamentat în care credeam că tot ce păţesc ceilalţi nouă nu ni se va întâmpla”